Správy Samospráva

Niektoré turistické atrakcie si budeme musieť túto sezónu odpustiť

Bratislavský samosprávny kraj pre mimoriadnu situáciu súvisiacu so šírením nového koronavírusu zrušil dva cykloturistické projekty na letnú sezónu 2020.

Ilustračný obrázok k článku Niektoré turistické atrakcie si budeme musieť túto sezónu odpustiť
3
Galéria

Ide o cykloturistický vláčik Záhoráčik a Malokarpatský expres.

„Tak ako aj v iných oblastiach, o ktoré sa kraj stará, i v cestovnom ruchu sme museli v dôsledku pandémie COVID-19 pristúpiť k reštrikčným opatreniam. Pre nás všetkých je to tvrdá realita, ale musíme ju akceptovať,“ vysvetlil predseda BSK Juraj Droba.

Vláčiky jazdiť nebudú

Cykloturistický vláčik Záhoráčik umožňoval v letnej sezóne počas víkendov a sviatkov spoznať peším turistom i fanúšikom cyklotúr zákutia Záhoria. V minulej sezóne prepravil Záhoráčik od apríla do prvej polovice októbra 8255 cestujúcich a viac ako 970 bicyklov.

Malokarpatský expres vozil turistov počas letnej sezóny a aj vybraných vinárskych podujatí popod Malé Karpaty z Bratislavy na Červený Kameň až do Budmeríc a späť. Od júna do septembra 2019 prepravil cez víkendy a sviatky 845 osôb a viac ako 340 bicyklov.

„Všetky naše plány v súvislosti s cykloturistickými projektmi musíme presunúť až do letnej sezóny 2021, keď veríme, že sa Záhoráčik, ako aj Malokarpatský expres bez problémov spustia a budú opäť slúžiť verejnosti. BSK robí všetky opatrenia, aby sa po skončení pandémie čo najskôr naštartovala ekonomika. Nemôžeme dopustiť, aby pandémia zastavila napredovanie regiónu,“ dodal predseda samosprávneho kra­ja.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM