Rôzne

BSK sa pustí do opravy cesty Senec-Pezinok i stavby križovatky v Novej Dedinke

Na obchádzku sa pripravte v prípade rekonštrukcie cesty II. triedy medzi Sencom, Viničným a Pezinkom, aj v prípade výstavby okružnej križovatky v obci Nová Dedinka.

Ilustračný obrázok k článku BSK sa pustí do opravy cesty Senec-Pezinok i stavby križovatky v Novej Dedinke
Zdroj: TASR

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) pripravuje v najbližších dňoch dve rekonštrukcie dopravnej infraštruktúry v okrese Senec.

Trvanie prác

Od soboty (8. 9.) sa začne s rekonštrukciou cesty II. triedy medzi Sencom, Viničným a Pezinkom, v pondelok (10. 9.) začnú budovať novú okružnú križovatku v obci Nová Dedinka.

V prípade oboch projektov sa ukončenie predpokladá do 28. októbra 2018. Práce na rekonštrukcii cesty medzi Sencom a Pezinkom budú rozdelené na etapy. Prvá sa bude týkať úseku od okružnej križovatky pri logisticko-obchodnom centre Senec – Sever až po označenie obce Viničné.

„Oprava bude realizovaná s čiastočnou uzáverou dopravy s jednosmerným vedením dopravy z Pezinka do Senca. V opačnom smere bude určená obchádzková trasa vyznačená v smere Senec – Blatné – Šenkvice – Pezinok,“ informovala hovorkyňa BSK Lucia Forman.

Obchádzka

Na obchádzku sa motoristi musia pripraviť aj v prípade výstavby okružnej križovatky v obci Nová Dedinka. „Zriadenie obchádzky priamo v mieste križovatky nebolo možné pre vedenie vysokotlakového plynu v týchto miestach, obchádzka povedie cez obce Tomášov, Malinovo, Zálesie, Ivanka pri Dunaji a bude vyznačená prenosným dopravným značením,“ uviedla hovorkyňa BSK.

Poukázala zároveň na to, že pôvodne mala byť križovatka uzavretá na tri mesiace. „Zosúladením prác sa čas dopravných obmedzení skráti o polovicu,“ dodala.

Upozornila taktiež i na krátkodobú víkendovú uzáveru cesty medzi Dunajskou Lužnou a Kalinkovom. Cesta bude od piatka (7. 9.) 22:00 hod. do pondelkového (10. 9.) skorého rána (05:00 hod.) uzavretá z dôvodu výstavby mostného objektu na ceste R7.

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM