Rôzne Správy

Zmeny na zastávkach MHD: Nový vzhľad cestovných poriadkov a viac informácií

Všimli ste si novinky, ktoré postupne pribúdajú na zastávkach MHD v našom meste? Cestujúci sa rýchlejšie zorientujú a tí starší už nebudú musieť vyťahovať okuliare.

Ilustračný obrázok k článku Zmeny na zastávkach MHD: Nový vzhľad cestovných poriadkov a viac informácií
5
Galéria

Možno ste si už všimli niekoľko noviniek na bratislavských zastávkach MHD. Starý formát cestovných poriadkov (CP) postupne nahrádza nový, väčší. Dopravný podnik začal so zmenami koncom augusta.

Väčšie a prehľadnejšie

Ak ste mali doteraz problém zaostriť zrak na malé číslice v cestovnom poriadku, nový formát vás určite poteší. Menší A5 totiž nahradil väčší rozmer cestovného poriadku formátu A4. „Narástol“ aj formát cestovného poriadku nočných spojov – z formátu A6 na A5, pričom na všetkých cestovných poriadkoch sa zväčšilo aj písmo.

V údajoch na cestovných poriadkoch sa ľahko zorientujete – odchody sú totiž zoradené v stĺpcoch vedľa seba, pričom zoznam zastávok sa nachádza v pravej časti cestovného poriadku. Texty, ktoré cestujúci potrebuje pri zorientovaní sa, sú aj v angličtine, takže turisti a návštevníci mesta z iných krajín by nemali zablúdiť.

Nová schéma liniek MHD

Novinka sa týka aj informácií pod plexisklom na prístreškoch zastávok. Pribudol nový typ schémy liniek MHD so zvýraznenými nosnými linkami. „Redizajnom prešli aj výlukové oznamy, ktoré sa v novom vzhľade prvý raz objavili na zastávkach a vo vozidlách na konci júla. Prístrešok okrem toho obsahuje aj mapku danej lokality, kalendár prevádzky liniek MHD a zoznam cestovných lístkov IDS BK,“ informuje portál imhd.sk, ktorý si ako prvý všimol spomínanú zmenu.

Nový vzhľad cestovných poriadkov
5
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM