Rôzne

FOTO: Broomtislava predstaví metlobal, šport inšpirovaný hrou z Harryho Pottera

Metlobal, plne kontaktný loptový kolektívny šport, inšpirovaný hrou z príbehov Harryho Pottera, sa počas víkendu v hlavnom meste predstaví na medzinárodnej úrovni.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Broomtislava predstaví metlobal, šport inšpirovaný hrou z Harryho Pottera
8
Galéria
Zdroj: TASR

Premiérový ročník turnaja Broomtislava privíta vyše 150 hráčov ôsmich tímov zo šiestich európskych krajín. TASR o tom informovali organizátori podujatia z bratislavského metlobalového tímu Pressburg Phantoms.

„Diváci budú môcť naživo vidieť metlobalové zápasy a dozvedieť sa viac o tomto netradičnom športe. Chceme predstaviť bratislavský tím Pressburg Phantoms a priblížiť metlobal slovenskej verejnosti. Dúfame, že nám turnaj pomôže získať nových hráčov a dopomôže ku vzniku ďalších tímov na Slovensku,“ uviedol za organizátorov Martin Mornár.

Ako vysvetlil, metlobal alebo quidditch, ktorý vznikol pred 12 rokmi v USA, je jediný zmiešaný kontaktný šport na svete. V sedemčlennom tíme hrajú spolu muži aj ženy, pričom na ihrisku môže mať tím maximálne štyroch hráčov rovnakého pohlavia.

Broomtislava metlobal medzinárodný turnaj
8
Galéria
Zdroj: TASR

Cieľom hry je skórovať góly cez obruče umiestnené na súperovej polovici ihriska. „Hráč môže hrať iba s loptou určenou jeho pozícii a musí mať metlu. Vyhráva ten tím, ktorý má po skončení hry najvyššie skóre," objasnil Mornár s tým, že zápas môže ukončiť chytenie tzv. snitchu – zlatej strely, pripnutej na šortky nestranného nosiča.

Tímy z Poľska, Českej Republiky, Rakúska, Holandska, Slovinska a Slovenska budú rozdelené do dvoch základných skupín a počas soboty odohrajú dvanásť zápasov.

„V nedeľu (19.8.) sa podľa výsledkov tímy rozdelia do ‚pavúka‘ a vo vyraďovacej fáze budú súťažiť o turnajové prvenstvo," dodal Mornár.

Dejiskom turnaja Broomtislava bude Športový areál Pavla Gleska pri Mladej Garde. Prvý zápas odohrajú v sobotu o 9.30 h, finále v nedeľu o 17.00 h. Vstup na turnaj je pre divákov voľný.

Ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM