Správy

Bratislavský samosprávny kraj schválil rozšírenie integrovanej dopravy

Bratislavský samosprávny kraj rozhodnutím svojho zastupiteľstva schválil zavedenie III. etapy Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK). Krajskí poslanci tak urobili deň po tom, čo rozšírenie integrovanej dopravy schválili poslanci hlavného mesta SR.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavský samosprávny kraj schválil rozšírenie integrovanej dopravy
Zdroj: Dnes24.sk

Schválenie 3. etapy, ktorej súčasťou je i 2. etapa IDS BK, prinesie rozšírenie integrovanej dopravy na celé územie Bratislavského a časť Trnavského kraja.

Rozšírenie je spojené aj so zmenou v deľbe tržieb medzi dopravcami. Namiesto doterajšieho pevného koeficientu podľa prepravných zón sa bude vychádzať zo skutočne zrealizovaných miestových kilometrov. Nastaveniu predchádzali aj tri prieskumy, ktoré zaznamenávali výkony dopravcov v zónach.

Rozšírenie musí byť zrealizované do 1. novembra, v opačnom prípade by prišlo k vráteniu, resp. kráteniu prostriedkov z eurofondov za už zrealizované projekty.

Prvá etapa integrovaného dopravného systému bola spustená v Bratislavskom kraji v roku 2013, odvtedy môžu ľudia cestovať na jednotný predplatný cestovný lístok zo Záhoria do hlavného mesta, a taktiež na jeho celom území.

Do integrovaného dopravného systému je zapojený Dopravný podnik Bratislava, Železničná spoločnosť Slovensko a autobusový prepravca Slovak Lines. Koordinátorom je spoločnosť Bratislavská integrovaná doprava.

Prečítajte si tiež: Čo znamená schválenie ďalšej etapy integrovanej dopravy?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM