Správy Samospráva

Bratislavský jesenný zber škodlivého odpadu sa začne v októbri

Ide o komunálne odpady ako staré náterové hmoty, odpadové rozpúšťadlá, pesticídy či oleje a tuky. Je potrebné, aby bol odpad uzavretý v pevných obaloch.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavský jesenný zber škodlivého odpadu sa začne v októbri
Zdroj: TASR

Hlavné mesto opäť ponúka Bratislavčanom možnosť zbaviť sa škodlivého odpadu zo svojich domácností. Jesenný zber škodlivého odpadu bude prebiehať v prvej polovici októbra postupne v jednotlivých mestských častiach.

Odvoz podľa harmonogramu

Hlavné mesto realizuje bezplatný zber odpadu prostredníctvom spoločnosti ARGUSS, s.r.o., ktorá podľa harmonogramu pristaví svoje vozidlá na určené miesta. Zber odpadu je určený pre občanov – fyzické osoby nepodnikateľov na základe platných podmienok.

Ide o komunálne odpady ako staré náterové hmoty, odpadové rozpúšťadlá, pesticídy či oleje a tuky. Je potrebné, aby bol odpad uzavretý v pevných obaloch. Pracovníci spoločnosti odoberú takýto odpad len v donesených uzavretých obaloch a max. do 5 kg od 1 osoby.

Taktiež bude možné odovzdať odpad vo forme batérií, akumulátorov, žiariviek či iný odpad obsahujúci ortuť a v neposlednom rade aj elektrospotrebiče, elektrické a elektronické zariadenia ako počítače, televízory, monitory, žehličky, práčky a iné. Z domácnosti môžete vyradiť aj zariadenia obsahujúce chlórfluorované uhľovodíky – chladničky, mrazničky a podobne.

Využite zberný dvor

Bratislavčania – nepodnikatelia môžu pre bezplatné odovzdávanie domového odpadu s obsahom škodlivín využiť aj zberný dvor spoločnosti OLO a.s., na Starej Ivánskej ceste 2 v pracovných dňoch od 8.00 do 18.00 h okrem sviatkov a dní pracovného voľna.

Kompletný harmonogram jesenného zberu domového odpadu s obsahom škodlivín, ako aj podmienky zberu, nájdete TU.

Ilustračné foto

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM