ts Rôzne

Bratislavský diár na rok 2018 bude pripomínať aj významné dni a osobnosti mesta

Čoskoro by mohla mať Bratislava jedinečný diár, ktorý má podľa jeho autorky ambíciu stať sa zberateľskou raritou.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavský diár na rok 2018 bude pripomínať aj významné dni a osobnosti mesta
6
Galéria
Zdroj: Hana Fabry FB

Čo by ste povedali na diár, ktorý bude možné využívať ako pracovný kalendár a zároveň aj ako prehľadný zdroj informácií o významných dejinných udalostiach mesta a jeho osobnostiach?

Prvý svojho druhu

Občianske združenie Bratislava fotogenická pripravuje s podporou Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy a v spolupráci s OZ Bratislavské rožky jedinečný diár, ktorý nadchne nejedného Bratislavčana. Do diára si budete môcť klasicky poznačiť meniny, narodeniny či dôležité udalosti. Okrem štátnych sviatkov a pamätných dní v ňom budú zaznačené aj významné dni a osobnosti Bratislavy. Stane sa tak prvým svojho druhu.

„Dielo bude v elektronickej i tlačenej verzii stručným a prehľadným informačným zdrojom o historicky významných dňoch a osobnostiach mesta. V prípade získania finančných prostriedkov na tlač diára sa stane aj reprezentatívnou tlačovinou, vhodnou na obdarovanie domácich obyvateľov a obyvateliek, oficiálnych hostí či návštevníkov a návštevníčok Bratislavy,“ priblížila pre portál ĽudiaĽuďom.sk bratislavská aktivistka, fotografka a publicistka Hany Fábry.

Diár bude obsahovo zameraný na pamätné udalosti a osobnosti Bratislavy, ktoré vyberal z budúcoročných „osmičkových“ výročí historik Ján Vyhnánek z OZ Bratislavské rožky. Bude doplnený o historizujúce fotografie bratislavskej fotografky Hany Fábry.

Príťažlivý diár

Ručne vyrobený diár bude obsahovať súčasné fotografie mesta upravené tak, aby pripomenuli atmosféru dobovej Bratislavy. Vizuálne aj textovo bude spracovaný tak, aby bol príťažlivý nielen pre milovníkov Bratislavy. Vyjde vo formáte A6 a bude týždenný. „Nebude sa predávať v bežných predajných sieťach a obchodoch, ľudia si ho vlastne prispením na tlač predplatia. Vyjde v náklade 200 kusov,“ priblížila pre Bratislava24.sk Fá­bry.

Hana Fábry dúfa, že sa diár stane zberateľskou raritou, ktorú nemôžete nemať. „Zároveň veríme, že bude prvým v rade podobných diárov a vy si budete môcť budovať ich zbierku. Ale to som už zabehla príliš do budúcnosti,“ naznačila Fábry.

Na tlač sú však potrebné financie. „A práve tie by sme od vás radi získali výmenou za tento prvý diár svojho druhu s názvom Historické udalosti a osobnosti Bratislavy. Všetci, ktorí podporia vyrobenie diela sumou 15 eur (a viac), tento výnimočný bratislavský diár automaticky získajú. Takže niečo za niečo,“ dodala Fábry.

Vydanie diára môžete podporiť aj na našom partnerskom portáli ĽudiaĽuďom.sk.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM