Rôzne

Bratislavskí bicyklisti si už môžu stiahnuť aplikáciu Všetci na bajk

V Bratislavskom kraji môžu športoví nadšenci bicyklovať celé leto aj vďaka mobilnej aplikácii, ktorá prináša letné inšpirácie a zjednodušuje plánovanie rodinných výletov.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavskí bicyklisti si už môžu stiahnuť aplikáciu Všetci na bajk
Zdroj: Všetci na bajk

Rodiny s deťmi, jednotlivci aj športoví nadšenci môžu bicyklovať celé leto aj vďaka mobilnej aplikácii Všetci na bajk. Tú je možné si stiahnuť zdarma od 6. júla a obsahuje viac ako 200 cieľových destinácii s popisom.

Aplikácia prináša letné inšpirácie priamo k ľuďom a výrazne zjednodušuje plánovanie rodinných výletov. Bratislava24.sk o tom informovala Ela Dekánková z Všetci na bajk.

Aktívne leto na bicykli

Mobilnú aplikáciu, ktorá funguje ako mapa inšpirácií na cyklovýlety, prinieslo slovenské rodinné vydavateľstvo DAJAMA. To sa venuje už viac než 20 rokov témam turistiky a propagácii prírodných a kultúrnych krás Slovenska. Takouto hravou formou sa rozhodli povzbudiť ľudí, aby strávili aktívne leto na bicykli a spoznávali svoju krajinu.

„Projekt Všetci na bajk ukazuje ľuďom, že aj doma je veľa zaujímavých miest pre cyklistov, ktoré môžu navštíviť. Ide o zážitky, ktoré nemusia stáť veľa peňazí,“ hovorí Daniela Kollárová, manažérka projektu z vydavateľstva DAJAMA.

Účastníci môžu napríklad objaviť dvojpodlažný bunker a dvoma pancierovými zvonmi a z roku 1937 alebo tzv. „Písaný kameň“, ktorý je pamiatkou na spor Mikuláša Pálffyho s vtedajším Prešporkom. V zozname sú aj mnohé kostoly, kaštiele, vyhliadky, ale aj cykloservisy a bufety na občerstvenie.

Pilotný projekt zahŕňa zatiaľ Bratislavský kraj. No budúci rok už má pribudnúť vraj celé Slovensko. „Postupne vydávame tlačených cyklistických sprievodcov pod názvom Najkrajšie cyklotrasy pre jednotlivé regióny Slovenska. Mobilnú aplikáciu by sme podľa toho chceli tiež postupne rozšíriť,“ dodáva manažérka projektu.

Čítajte aj: Plavte sa s nami za zážitkami. Ponúkame vám niekoľko tipov na výlet loďou

Ilustračný obrázok

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM