KAW Rôzne

Plavte sa s nami za zážitkami. Ponúkame vám niekoľko tipov na výlet loďou

Spoznajte brehy Dunaja priamo z paluby lode. Bratislavu môžete obdivovať počas vyhliadkových plavieb a ak máte chuť zájsť aj ďalej za hranice, skúsení kapitáni vás dopravia až do Viedne.

Ilustračný obrázok k článku Plavte sa s nami za zážitkami. Ponúkame vám niekoľko tipov na výlet loďou
Zdroj: TASR

S letom prichádza aj ideálny čas na výlety loďou. Vyraziť môžete po prúde i proti nemu. Lode vychádzajú priamo z Osobného prístavu, ktorý sa nachádza medzi mostmi SNP a Starým mostom.

Bratislavský okruh

Videli ste už bratislavské mosty zospodu? Nevšedné pohľady sa vám naskytnú počas vyhliadkovej plavby. Loď ponúka netradičnú „dunajskú“ prehliadku nábrežia historickej časti Bratislavy. Plavba pokračuje popod Most SNP po Most Lafranconi, kde sa otáča. Na pravom brehu Dunaja sa pred vami rozprestrie Sad Janka Kráľa a doplavíte sa popod Starý most k Mostu Apollo.

Loďou sa môžete odviezť v sezóne v stredu, štvrtok a piatok vždy o 11.00 hod., 13.30 hod. a 15.30 hod. Cez víkend len o 11.00 hod. Pri všetkých plavbách nastupujú pasažieri 15 minút pred odchodom lode.

Lístok pre dospelú osobu stojí 6 eur, deti od 2 – 15 rokov platia 4,50 eur. Za zľavnený lístok zaplatia študenti, seniori a ZŤP 5,40 eur. Dieťa do 2 rokov v sprievode rodiča cestuje zadarmo bez nároku na miesto. Ak máte deti, oplatí sa rodinný lístok – pri kúpe 2 dospelých lístkov jedno dieťa do 15 rokov cestuje zadarmo.

Bratislava – Devín

Hodinu a pol trvajúca plavba štartuje z bratislavského riečneho prístavu. Počas hlavnej sezóny má loď v Devíne dvojhodinovú prestávku, počas ktorej sa môžete prejsť na hradný kopec, poprechádzať sa po nábreží alebo ochutnať tradičné devínske ríbezľové víno.

Loď do Devína premáva 23. apríla – 4. septembra každý deň okrem pondelka. Od 10. do 25. septembra sa odveziete iba cez víkendy.

Spiatočný lístok stojí dospelého 10 eur, za deti od 2 do 15 rokov zaplatíte 6 eur. Jednosmerné lístky sú o niečo lacnejšie. Ak si vezmete na palubu aj bicykel, zaplatíte zaň 2 eurá.

Bratislava Čunovo

Obdivovať krásy širokého Dunaja, pozrieť si galériu Danubiana alebo prežiť akčný deň v areáli vodných športov na Divokej vode vám umožní plavba do Čunova.

Od 30. apríla do 30. októbra sa loď do Čunova plaví vždy v sobotu a v nedeľu popoludní o 13.30 hod. Cesta trvá približne hodinu. Ak chcete ísť loďou aj naspäť, odchádza o 16.30 hod.

Dospelého vyjde spiatočná cesta 12 eur, jednosmerná 10 eur. Dieťa do 2 rokov v sprievode rodiča cestuje zadarmo bez nároku na miesto. Bicykel vám odvezú za 2 eurá.

Bratislava Viedeň

Máte chuť na celodenný výlet za hranice? Loďou sa do Viedne dostanete pomerne rýchlo. Špeciálne plavidlo vás tam odvezie za hodinu a trištvrte vrátane preplavenia plavebných komôr vo Freudenau.

Loď z Bratislavy vyráža o 9.00 hod., vo Viedni je o 10.45 hod. a vracia sa až o 17.30 hod. V hlavnom meste Rakúska tak môžete stráviť príjemný deň. Či už sa vyberiete do centra mesta k Dómu sv. Štefana, alebo si pozriete ZOO a fascinujúce Schönbrunnské záhrady, čas strávený vo Viedni určite neoľutujete.

Loď do Viedne v sezóne premáva od stredy do nedele. Plaviť sa môžete aj počas štátnych sviatkov 5. 7., 29. 8. a 15. 9. Spiatočný lístok stojí 29 eur, jednosmerný 20 eur. Pri kúpe dvoch dospelých lístkov jedno dieťa do 15 rokov cestuje zadarmo. Bicykel vám odvezú tam aj naspäť za 6 eur, jednosmerne za 4 eurá.

Čítajte aj: Z loďky je svet najkrajší. Vybrali sme pre vás nenáročné splavy v okolí Bratislavy

Pohľady na Bratislavu z plavby po Dunaji. Bratislava-Čunovo,Divoká voda
19
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM