KAW Správy Samospráva

Bratislavské KÚPALISKÁ otvoria už o pár dní: TAKÉTO budú ceny vstupného

Brtislavčania si opäť môžu kúpiť aj sezónnu permanentku.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavské KÚPALISKÁ otvoria už o pár dní: TAKÉTO budú ceny vstupného
11
Galéria
Zdroj: TASR

Bratislava sa chystá na letnú sezónu, čistia sa bazény, pripravuje sa areál kúpalísk. Tie, ktoré sú v správe mestskej organizácie STaRZ – Rosnička, Delfín, Tehelné Pole, Lamač, Krasňany, Rača, majú v pláne otvoriť od 11. júna. Zamiešať karty však môže počasie.

Vstupné nezdvihli

Skvelou správou je, že pri prudkom zdražovaní všetkého ceny spomínaných kúpalísk zostávajú rovnaké ako minulú sezónu. Bratislavčania si opäť môžu kúpiť aj sezónnu permanentku.

Jednorazové vstupné pre dospelého bude 3,50 eur, permanentka na 10 dní bude 29 eur a permanentka na vstup po 17.00 hod. bude stáť 19 eur.

Sezónna permanentka

"V ponuke je aj sezónna permanentka na letné kúpaliská, pričom do konca júna 2022 ma platiť zároveň akcia na sezónnu permanentku. Na Medzinárodný deň detí chceme spustiť akciu na sezónnu permanentku za zvýhodnenú cenu iba 89 eur + 1 euro za každé dieťa od 3 do 18 rokov (max. počet detí je 5). Permanentka je ideálnou kúpou pre rodičov s deťmi alebo pre pravidelných návštevníkov kúpaliska. Sezónna permanentka platí na neobmedzený počet vstupov počas celého leta na všetkých 7 kúpalísk (Zlaté Piesky, Rosnička, Delfín, Tehelné Pole, Lamač, Krasňany, Rača),“ informoval riaditeľ Správy telovýchovných a rekreačných zariadení hlavného mesta SR Bratislavy Ladislav Križan.

Detské lístky

Detské lístky dokúpené k sezónnej permanentke platia na neobmedzený počet vstupov počas celej aktuálnej letnej sezóny a navyše ich môžu deti vo veku 3 až 10 rokov využívať aj s inými dospelými osobami so zakúpeným vstupom, nie len s držiteľmi sezónnych permanentiek.

„Deti staršie ako 10 rokov môžu kúpalisko navštíviť vďaka nim aj bez sprievodu dospelej osoby. Akcia na sezónnu permanentku za zvýhodnenú cenu iba 89 eur + 1 euro za každé dieťa od 3 do 18 rokov bude trvať do konca júna 2022,“ spresnil Križan.

Držitelia online lístkov môžu počas dňa opustiť a vrátiť sa neskôr, prípadne v priebehu dňa navštíviť rôzne kúpaliská. Všetky typy permanentiek sú neprenosné a môže ich využívať iba jedna osoba.

Výnimka je pri celodenných lístkoch (3,5€), kedy môže jedna osoba zakúpiť aj viacero lístkov a hromadne ich uplatniť napr. ak ide na kúpalisko s partiou kamarátov.

„Pre skrátenie čakania v rade na pokladňu, obzvlášť v horúcich dňoch, ide o možnosť jednoduchého a rýchleho online nákupu lístka na kúpaliská. Pre tých, ktorí si lístky zakúpia online, bude na väčších kúpaliskách zriadený samostatný vstup a na menších kúpaliskách budú mať možnosť prednostného vstupu. Lístky zakúpené online nie sú viazané na deň ani na konkrétne miesto – je možné ich použiť počas celej aktuálnej letnej sezóny a na všetkých 7 vyššie uvedených kúpaliskách vo vlastníctve mesta a v správe STARZ,“ uviedol pre portál Zregiónu Križan.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Kúpalisko Tehelné pole
6
Galéria
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM