Jakub Haršany Rôzne

Bratislavská reštaurácia, v ktorej si študenti môžu pripadať ako králi

Ak prechádzate Obchodnou ulicou a chcete sa ísť niekam najesť, 1. Slovak pub bude zrejme jedným z miest, kam vás vaše chuťové bunky zavedú.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavská reštaurácia, v ktorej si študenti môžu pripadať ako králi
Zdroj: Facebook

Počas viac ako 20-ročnej histórie, sa 1. Slovak pub stal jedným z najobľúbenejších miest stretávania sa mladých ľudí a vysokoškolských študentov.

Študenti sa najedia za pár eur

Reštaurácia si zakladá predovšetkým na mladej klientele. Pre vysokoškolských študentov má prepracovaný motivačný systém, ktorý vysokoškolákom ponúka počas pracovného týždňa služby za skvelé ceny. Napríklad v deň, kedy dostanete zo skúšky A-čko, máte polievku s kofolou zadarmo alebo za vyprážaný syr s hranolkami a tatárskou omáčkou zaplatí slovenský študent len jedno euro.

V Slovak pube si môžete vychutnať aj tradičné slovenské jedlá, ako keby ste boli niekde na Liptovskom salaši. Reštaurácia má totiž vlastnú biofarmu, takže tu môžete ochutnať skvelý ovčí syr, ručne robené bryndzové pirohy či tradičné halušky. Taktiež majú svoju pekáreň, v ktorej si pečú chrumkavé bochníky na cesnakovú polievku.

1. Slovak pub je postavený v štýle ľudovej architektúry. Vnútorné priestory zobrazujú históriu slovenského národa. Každá miestnosť má iný charakter a vzdáva hold významným osobnostiam našej histórie.

Miestnosti pripomínajú Štúra, Jánošíka či Pribinu

Nachádza sa tu Štúrovská izba, ktorá je venovaná slovenskej inteligencii z polovice 19. storočia zoskupenej okolo Ľudovíta Štúra. Ďalej tu je izba, ktorá nám pripomína najslávnejšieho slovenského zbojníka Juraja Jánošíka či izba venovaná Pribinovým rytierom.

Najväčšou pýchou Slovak pubu je miestnosť koliba – pôvodná 200-ročná drevenica, ktorá bola rozložená a znova poskladaná na mieste reštaurácie s použitím 80 percent pôvodného materiálu.

Ak máte chuť si niekam v dnešný sviatočný deň vyraziť a dobre sa najesť, kde inde by ste si pripomenuli vznik Ústavy SR lepšie ako v reštaurácii, ktorej koncept je založený na národnej hrdosti. 1. Slovak pub ponúka skvelé slovenské jedlá v príjemnom prostredí s nádychom slovenskej histórie.

Čítajte aj: Milovníci piva si u Jakuba určite prídu na svoje

1. Slovak pub
5
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM