Rôzne Správy

Koronavírus: Osamelým seniorom pomôže projekt Pošli tašku

Projekt pomôže seniorom, ktorí si dokážu zaplatiť nákup, ale aj tým, ktorí finančné prostriedky nemajú.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Osamelým seniorom pomôže projekt Pošli tašku
7
Galéria

Projekt je určený je na pomoc dôchodcom. Ktokoľvek môže upozorniť prostredníctvom stránky poslitasku.sk na osamelo žijúceho seniora a vybaviť mu donášku nákupu potravín. Charita časti seniorov vo finančnej núdzi ponúka služby a aj nákup zadarmo.

Pomôžu aj ľuďom v núdzi

Bratislavská arcidiecézna charita má dlhoročné skúsenosti s pomocou pre seniorov. Seniori jej denne volajú a prosia charitu o nákup potravín, ale aj o darovanie potravinových balíkov.

„Máme niekoľkoročné skúsenosti priamo s distribúciou potravín aj pre seniorov, ktorí sú v ťažkej situácii, sú osamelí, núdzni. Projekt Pošli tašku ponúkame všetkým seniorom, teda tým, ktorí si dokážu zaplatiť nákup, ale aj tým, ktorí finančné prostriedky nemajú, sú v núdzi. Máme kapacity ľudské, potravinové, máme aj finančné prostriedky a chceme získať ďalšie cez rôzne projekty,“ povedal riaditeľ Bratislavskej arcidiecéznej charity Boris Hrdý.

Vyzýva všetkých, ktorí sa chcú pridať ako dobrovoľníci, aby sa prihlásili, a takisto aj tí, ktorí chcú prispieť inou formou. „Nevieme, ako dlho bude táto situácia trvať, a naše zdroje tiež nie sú nevyčerpateľné,“ podotkol riaditeľ.

Služba je určená nielen pre seniorov z Bratislavy. Bratislavská arcidiecézna charita združuje dobrovoľníkov aj vo farských charitách. Projekt je tak dostupný aj v Skalici, Senci, Šaštíne či Pezinku. Podrobnejšie kontakty a informácie sú na webe www.poslitasku.sk.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM