Rôzne Správy

Národná banka večer špeciálne svieti. Vysiela do sveta posolstvá o koronavíruse

Budova Národnej banky Slovenska má špeciálne nasvietenie. Pomocou jednotlivých hesiel, "hashtagov", komunikuje dôležité odkazy.

Ilustračný obrázok k článku Národná banka večer špeciálne svieti. Vysiela do sveta posolstvá o koronavíruse
3
Galéria
Zdroj: TASR

Je to prejav solidarity so zdravotníkmi, ktorí deň aj noc zabezpečujú starostlivosť pre chorých. Ale aj so záchranármi, predavačmi v potravinách, s lekárnikmi v lekárňach, vodičmi MHD, skrátka všetkými, ktorí prichádzajú s ostatnými obyvateľmi do bezprostredného kontaktu riskujúc svoje vlastné zdravie. Národná banka Slovenska má nasvietenie, ktoré má povzbudiť aj motivovať.

Ťažké časy pre ekonomiku

Je to zároveň prejav spolupatričnosti aj s tými, ktorí pre núdzové opatrenia trpia finančne – malí a strední podnikatelia či podniky, ktoré musia mať zavreté a pre pandémiu zápasia o svoje prežitie.

Guvernér Národnej banky Slovenska Peter Kažimír pri tejto príležitosti povedal: „Čakajú nás ťažké časy, aj z hľadiska udržania našej životnej úrovne, fungovania našich podnikov, ale to je až "B“ a na to budeme musieť všetci hľadať odpoveď. Ak budeme solidárni, ak budeme dodržiavať pravidlá, či už to, že ostaneme doma, alebo budeme nosiť rúška, budeme dbať na základné hygienické predpisy a pravidlá, odporúčania, a ak budeme mať trošku dobrú náladu, tak verím, že to zvládneme."

Eiffelovka

Podobne, ako pri príležitosti 30. výročia, aj teraz NBS svoju budovu využila ako veľkoplošnú, exteriérovú platformu pre projekt svetelného dizajnu. Týmto projektom pokračuje vo svojom pláne využiť priečelie budovy pri rôznych podujatiach, výročiach či mimoriadnych situáciách. Podobne, ako to robia napríklad v Paríži na Eiffelovej veži alebo New Yorku na Empire State Building.

Špeciálnu svetelnú projekciu pri tejto príležitosti vidno každý večer po zotmení od cca 20.00 do 24.00 hodiny. Zostane tam do konca marca.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM