Kultúra

Bratislavčanov čaká víkend nabitý rôznymi podujatiami

S prichádzajúcim letom sa kalendár podujatí rýchlo napĺňa. Pozrite sa, čo všetko vás počas najbližších dní čaká v hlavnom meste a v jeho okolí.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavčanov čaká víkend nabitý rôznymi podujatiami
Zdroj: TASR

Burza starožitností Červený kameň

Už túto sobotu sa koná ďalšia tohtoročná burza starožitností pre všetkých, ktorí si chcú krášliť byt, dom alebo záhradu starožitným kúskom. Opäť vás čaká bohatá ponuka mincí, medailí, známok, pohľadníc, odznakov, kníh, obrazov, grafiky, porcelánu, …

Sobota / Hrad Červený kameň SNM / 07:30 – 12:00 / Vstup: dospelí 3 eurá, deti do troch rokov zdarma

Gurmán Fest Bratislava 2016

Cez víkend 10.-12. júna nevarte! Gurmán Fest Bratislava vrcholí s prípravami a prestiera už po ôsmy raz v parkovej časti dostihového závodiska v Petržalke. Sviatok kvalitnej kuchyne ponúka jedlá z 21 reštaurácií a navarí vám 59 šéfkuchárov zo 7 krajín.

Čítajte viac TU.

Piatok-Sobota-Nedeľa / Dostihové závodisko v Petržalke / piatok od 14.00 – 22.00h, v sobotu od 12.00 do 22.00h a v nedeľu od 11.00 do 20.00h / Vstupné 2,90 dospelí

Vajnorské farmárske trhy

Farmárske trhy ako sa patrí. Domov si budete môcť odniesť čerstvú zeleninu, ovocie, domáce kurence, kačice, tradičné mäsové výrobky, údené a neúdené syry, bryndzu či vajíčka. Nebudú chýbať ani džemy, sirupy, ovocné šťavy, med a pekárenské výrobky. Po celú dobu si môžete pochutiť na podpecníkoch, koláčoch, dobrej káve, limonádach, klasických aj ovocných vínkach.

Deti a dospelí budú mať možnosť zasadiť si rastlinky, upliesť venčeky z kvetov alebo zúčastniť sa pretekov áut na diaľkové ovládanie. Tešíme sa na Vás a zavolajte na trhy aj Vašich priateľov.

Sobota / v Parku pod Lipami vo Vajnoroch / od 08:00 / Vstup voľný

Bazár v Starej tržnici

Bazár na hrade Devín má svoje zastúpenie už tradične aj v Starej tržnici. Opäť tu nájdete starožitnosti, vintage kúsky a kuriozity.

Sobota / Stará tržnica / od 10:00 hod. / Vstup voľný

Po cyklomoste do bocianej obce Marchegg

Ak túžite po aktívnejšom víkende, vyberte sa na cyklovýlet za poznávaním vtáctva do rakúskej obce Marchegg. Spolu s CK watching.sk navštívite bocianiu obec Marchegg, v ktorej sa nachádza najväčšia stromová kolónia bocianov bielych v Strednej Európe. Tvorí ju približne 50 bocianích hniezd.

Sobota / Zastávka MHD Na Hriadkach, Devínska Nová Ves / 09:00 – 15:00 / dobrovoľné vstupné

Plavba Bratislava – Viedeň

Vydajte sa na jednodňový výlet do rakúskej metropoly. Okrem spoznávania prírodných krás Dunaja a jeho okolia sa vám naskytne tiež príležitosť stráviť celý deň v centre Viedne.

Trvanie plavby:

Bratislava – Viedeň: 105 min.

Viedeň – Bratislava: 95 min

Sobota – Nedeľa / Osobný prístav / 09:00 / Spiatočný lístok 29 eur, jednosmerný 20 eur, Preprava bicyklov: spiatočný 6 eur, jednosmerný 4 eurá

Senecké Leto 2016

V sobotu Slnečné jazerá Senec otvoria turistickú sezónu každoročným podujatím Senecké Leto 2016, ktoré sa bude konať na južnej strane. Senecké leto je tradičné veľkolepé spoločensko-kultúrne podujatie, ktorým sa od roku 1990 otvára letná turistická sezóna na Slnečné jazerá JUH . Odohráva sa v jednom z najznámejších turistických centier na Slovensku, ktoré každoročne navštívi až 1 milión turistov.

Viac sa dočítate TU.

Sobota / Slnečné jazerá Senec / 12:00 / Vstupné 8 eur

Víkend otvorených parkov a záhrad

Slovenské parky a záhrady sa už ôsmykrát hlásia k myšlienkam medzinárodného dobrovoľníckeho podujatia Víkend otvorených parkov a záhrad. V dňoch 10. – 12. júna 2016, v čase, kedy naplno vynikne kvitnúca a svieža vegetácia záhrad, budú sprístupnené a prezentované mnohé parky a záhrady, aby upozornili verejnosť na krásu zelených plôch, ich kvalitu, zaujímavú a bohatú históriu, potrebu ich ochrany i zveľaďovania.

Víkend otvorených parkov a záhrad sa v Bratislave bude tento rok konať v 16 súkromných i verejných parkoch a záhradách. Viac sa dozviete TU.

Sobota-Nedeľa / Bratislava / Celodenné podujatie / Vstup voľný

Benefičná grilovačka Vegánskych hodov

Leto sa nezadržateľne blíži a spolu s ním aj sezóna benefičných grilovačiek a warm-up párty na Vegánske hody Bratislava 2016. Prvá z nich vás čaká už v sobotu v bratislavskom klube Fuga a bude sa niesť v duchu karibských rytmov. Na mieste budete mať možnosť pomôcť pokryť náklady na najväčší vegánsky food festival v regióne a pravdaže pochutnať si na beetburgeroch priamo z grilu.

Viac sa dozviete TU.

Sobota / Fuga / 15:00 – 21:00

Keramické trhy 2016

Najbližší víkend vás čaká tiež v poradí už 13. ročník predajných keramických trhov na Radničnom námestí a ulici M.R. Štefánika v Pezinku. Opäť za účasti keramikárov z rôznych štátov Európy.

Piatok-Sobota-Nedeľa / Pezinok, Radničné námestie / Piatok od 14:00, So-Ne od 09:00 / Vstup voľný

Piknik a premietanie filmu v Mobilnej záhrade Karpatská

Druhý piknik v mobilnej záhrade na Karpatskej túto sezónu. Najskôr budete jesť všetko čo si prinesiete a rozprávať sa o záhradkárskych trikoch, a potom keď sa zotmie, môžete pozorovať nietopierov a pozrieť si film – The Life Aquatic With Steve Zissou

Nedeľa / Záhrada Karpatská / Od 17:00 do 22:00 / Vstup voľný

Nezabúdajte, že aktuálne prebieha aj podujatie Slnovrat na Dunaji si ujsť jedinečnú multimediálnu šou na Dunaji.

Foto: Ilustračné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM