Kultúra Správy

Bratislavčania si budú môcť opäť oddýchnuť v čitárni U červeného raka

Letná čitáreň pod Michalským mostom opäť otvára svoje brány pre všetkých, ktorí si chcú posedieť, oddýchnuť alebo prečítať noviny. Čo nás čaká v novej sezóne?

Ilustračný obrázok k článku Bratislavčania si budú môcť opäť oddýchnuť v čitárni U červeného raka
4
Galéria
Zdroj: TASR

Obľúbeným oddychovým miestom Bratislavčanov, ale aj návštevníkov mesta, je Letná čitáreň U červeného raka pod Michalským mostom. Svoju tohtoročnú sezónu otvorí už v pondelok 15. mája.

Kultúrne podujatia a koncerty

Do čitárne si môže hocikto prísť zadarmo prečítať dennú tlač alebo obľúbený časopis, využiť wi-fi zónu na surfovanie po internete alebo si len tak oddýchnuť v tieni stromov a stredovekého opevnenia v centre mesta.

Čitáreň ponúka aj priestor na kultúrne podujatia. Mestská knižnica pripravuje v tomto roku viac ako 60 akcií. Sezóna bude orientovaná na propagáciu a podporu literatúry a čítania formou autorských debát, prezentácií knižných noviniek, recitálov, zhudobnených básní aj literárnych kvízov.

Taktiež budú organizovať koncerty rôznych žánrov, ako napríklad jazz, swing, flamenco, blues, world music alebo tango. Tohtoročnú letnú sezónu odštartuje 18. mája o 17:00 hod. podujatie venované poézii. Zo svojej tvorby zarecitujú verše básnici Erik Ondrejička a Ján Litvák. Hudobným hosťom večera bude Miloš Železňák.

Letná čitáreň je otvorená v pracovné dni od 10:00 do 20:00 hod., v sobotu od 10:00 do 18:00 hod, v nedeľu je zatvorená.

Ilustračný obrázok

Letná čitáreň U červeného raka
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM