Správy

Bratislavčania núdzu o nové bývanie mať nebudú. Za posledný rok sa s novostavbami akoby pretrhlo vrece

V Bratislave sa v posledných rokoch začalo s výstavbou niekoľkých polyfunkčných objektov, ktoré sú medzi mladými čoraz obľúbenejšími a vyhľadávanejšími.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavčania núdzu o nové bývanie mať nebudú. Za posledný rok sa s novostavbami akoby pretrhlo vrece
Zdroj: Dnes24.sk

S nárastom populácie a príchodom „cezpoľných“ do Bratislavy vzniká stále väčšia potreba výstavby a zvyšuje sa dopyt po novom bývaní. V posledných rokoch sa v Bratislave rozmohla výstavba rezidenčných bytov a polyfunkčných objektov. Lukratívne byty lákajú najmä mladých.

V ponuke je v súčasnosti viac ako tisíc nových jednotiek. Developeri aj naďalej stavajú takmer v každej mestskej časti Bratislavy.

Od januára tohto roku sa hranica maximálneho priemerného hrubého mesačného príjmu pre jednotlivca znížila, čím sa zlepšili podmienky pre získanie štátneho príspevku pre mladé páry. Lákavé sú tiež nízke úrokové sadzby hypoték.

Čítajte aj: Ako získať na hypotéke? Nahraďte starú pôžičku novou

Rozdielne ceny nehnuteľností

Ceny nehnuteľností sa menia v závislosti od lokality. Čím bližšie k centru, tým drahší byt. Najpredávanejšími stále zostávajú petržalské byty.

Podľa štatistík je najväčší záujem stále o byty práve v mestskej časti Petržalka, kde momentálne prebiehajú výkopové práce na základy nového projektu Petržalka City II, ktorý nadväzuje na úspešne vypredaný Petržalka City I.

V nasledujúcich rokoch má pribudnúť viac ako 40 očakávaných projektov, ako napríklad Bory Home či Vajnory. Nové projekty sa predávajú rýchlejšie ako dvoj- až trojročné.

Byty sa rýchlo predávajú

Medzi najlukratívnejšie projekty, o ktoré je medzi potenciálnymi kupujúcimi záujem, patria napríklad Slnečnice, v ktorých je už väčšina bytov rezervovaná a predaná.

Čerešne stále ponúkajú dostatok voľných bytov, na výber sú byty jedno-, dvoj- troj- aj štvorizbové. Panorama City úspešne odovzdala už štvrtinu bytov, v ponuke majú už len posledné dva trojizbové byty.

Čítajte tiež: Luxusný projekt Bezručova Residence spustil predaj apartmánov už aj v pamiatkovo chránenej budove

Ilustračný obrázok

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM