Nina Táborská Rôzne

Luxusný projekt Bezručova Residence spustil predaj apartmánov už aj v pamiatkovo chránenej budove

Jedny z najvýznamnejších funkcionalistických pamiatok Bratislavy, objekty bývalej poisťovne a neskôr nemocnice na Bezručovej 3 a 5 sa dočkajú rozsiahlej obnovy. Vyrastie tu luxusný komplex Bezručova Residence. Predaj bytov je spustený už aj v pamiatkovo chránenej budove.

Ilustračný obrázok k článku Luxusný projekt Bezručova Residence spustil predaj apartmánov už aj v pamiatkovo chránenej budove
Zdroj: Architekti RULES

Byty, apartmány, administratívna budova, bazén aj sauny. To všetko bude súčasťou komplexu na Bezručovej 5, ktorý získal potrebné povolenia začiatkom minulého mesiaca. Dnes už sú v predaji apartmány aj v tejto budove. Ceny sa od tých z prvej fázy predaja v budove Bezručova 3 veľmi nelíšia. Pohybujú sa približne od 3 500 až do 4 200 eur za m2.

Bezručova 5 je vyhlásená za pamiatkovo chránenú budovu. V budúcnosti má byť využitá najmä na administratívne účely. Súčasťou bude aj šesť bytov a 33 apartmánov, prvé dve podlažia má obsadiť wellness centrum s bazénom a saunami. Nebudú tu chýbať ani ambulancie, reštaurácie a bar. Pôvodný zámer bol tu vybudovať štvorhviezdič­kový hotel.

Developerom projektu Bezručova Residence je spoločnosť Bezručova Invest, ktorá získala tieto nehnuteľnosti v roku 2008. „Starší objekt na Bezručovej 3 plnil funkciu Zemskej úradovne, mladší na Bezručovej 5 Okresnej sociálnej poisťovne. Budovy s rôznymi funkciami mali vďaka rovnakým autorom vyváženú, vzájomne súvisiacu kompozíciu. Stavby sú považované za jedny z ich najlepších diel a zároveň za jedny z vrcholných stavieb funkcionalizmu v Bratislave,“ informujú architekti Rules na svojej oficiálnej stránke.

Staršia budova – Bezručova 3, získala stavebné povolenie v lete minulého roka a s predajom bytov začal developer ešte v novembri.

Tvoriť ju bude šesť poschodí s piatimi podzemnými podlažiami. Garáž bude mať štyri poschodia a ponúkne 247 parkovacích miest. Na ostatných podlažiach investor plánuje vybudovať 57 bytov a 21 apartmánov. Prevažne ide o dvojizbové byty doplnené o jedno-, troj- a štvorizbáky. Apartmány budú mať najviac tri izby. Ceny bytov sa pohybujú od 103-tisíc za jednoizbový byt o výmere necelých 29 m2, po 398-tisíc za štvorizbový byt o výmere takmer 90 m2.

Čítajte tiež: Nový projekt mestskej štvrte na petržalskej strane – Lido pre bohatých?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM