Krimi

ZARÁŽAJÚCA reakcia na pokutu: Muž odmontoval z auta ŠPZ-ku a UDREL ňou policajta

Oko za oko, zub za zub. Povedal si zrejme muž, ktorému muži zákona odmontovali tabuľku s evidenčným číslom.

Ilustračný obrázok k článku ZARÁŽAJÚCA reakcia na pokutu: Muž odmontoval z auta ŠPZ-ku a UDREL ňou policajta
Zdroj: Dnes24.sk

Pre prečin útoku na verejného činiteľa obvinila polícia 52-ročného muža, ktorý odmietol zaplatiť pokutu, z policajného auta demontoval tabuľku s evidenčným číslom (EČV) a udrel policajta. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Bratislave Jana Šimunková.

Zahnal sa na policajta

K udalosti došlo ešte uplynulý piatok (4. 3.), keď hliadka bratislavskej pohotovostnej motorizovanej jednotky (PMJ) spozorovala, že vodič išiel autom cez chodník, trávnatú plochu a následne cez ďalší chodník až na parkovacie miesto vyhradené pre telesne postihnutých. Dopustil sa tak priestupku.

Keďže nesúhlasil s blokovým konaním a ani s prejednaním pred správnym orgánom, policajti ho poučili o tom, že v zmysle zákona sú v tomto prípade oprávnení zadržať mu tabuľky s EČV. Keď došlo k ich samotnému demontovaniu z jeho auta, rozhodol sa, že aj on odmontuje tabuľky s EČV zo služobného vozidla polície.

Následne vodič vytrhol tabuľky s EČV z rúk policajta a odmietol ich vrátiť.

Policajt mu ich opäť zobral. „Situácia ‚vytŕhania‘ tabuliek z rúk sa ešte jedenkrát zopakovala,“ povedala Šimunková s tým, že vodič sa s nimi zahnal, pričom jedného policajta z hliadky udrel. Napokon voči nemu použili donucovacie prostriedky a obmedzili ho na osobnej slobode.

Fotografia je ilustračná

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM