Kultúra

Bratislavčania, konečne si štrngneme s priateľmi na VIANOČNÝCH trhoch! Aký PROGRAM chystajú?

Na Hlavné a Františkánske námestie sa tento rok po dvojročnej prestávke vráti Vianočný Hlavný trh.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavčania, konečne si štrngneme s priateľmi na VIANOČNÝCH trhoch! Aký PROGRAM chystajú?
26
Galéria
Zdroj: TASR

Konečne sme sa dočkali a zažijeme v Bratislave klasické adventné obdobie so všetkým, čo k tomu patrí. Bratislavské Vianoce bude okrem množstva stánkov s chutnými lahôdkami a tradičným tovarom spríjemňovať aj bohatý kultúrny program. Informoval o tom magistrát hlavného mesta.

Slávnostné otvorenie

Vianočný stromček už stojí na Hlavnom námestí a počas týchto dní sa začalo aj s prípravami a výstavbou prvých vianočných stánkov.

Vianočné trhy sa do centra mesta vracajú po dvojročnej prestávke spôsobenej pandémiou. Ich koncept bude nadväzovať na rok 2019, kedy mesto predstavilo viaceré novinky, ako napríklad možnosť bezhotovostnej platby kartou, dôsledné triedenie odpadu či zavedenie vratných pohárov a kompostovateľných riadov. Súčasťou trhu budú dezinfekčné stanice umiestnené v priestore.

Bratislavské Vianoce budú trvať od 24. novembra do 22. decembra. Slávnostné otvorenie aj s rozsvietením vianočného stromčeka sa bude konať v piatok 25. novembra.

Som veľmi rád, že vianočné trhy tento rok budú a Hlavné námestie sa opäť zaplní ľuďmi, dobrou náladou a vianočnou atmosférou. Teší ma, že stromček, ako hlavný symbol Vianoc, budeme môcť rozsvietiť naozaj všetci spoločne. Obyvateľom, návštevníkom a turistom chceme na našom Vianočnom hlavnom trhu opäť poskytnúť kvalitu a štandard či už z hľadiska ekológie, bezpečnosti alebo čistoty. K tomu všetkému patrí aj nádielka bohatého kultúrneho programu naprieč celým mestom,“ uviedol primátor Bratislavy Matúš Vallo.

Bohatý program

Štvrtky sa budú niesť v znamení čítania v podaní slovenských hercov a herečiek.

Piatky a soboty prinesú na námestia príjemnú atmosféru v podobe koncertov slovenských hudobníkov a nedeľná ponuka poteší rodiny s deťmi.

Program sa bude odohrávať nielen na Hlavnom a Františkánskom námestí, ale tiež v koncertno-výstavnej sieni Klarisky, kde budú pripravené adventné koncerty či obľúbené swapy.

Vianočnú atmosféru aj tento rok doplní Vianočný les na Primaciálnom námestí.

Deti z bratislavských základných i špeciálnych základných škôl ozdobia vianočné stromčeky na námestí vlastnými originálnymi dekoráciami z prírodných materiálov.

Vianočné stromčeky neskôr poputujú do charitatívnych organizácií, združení pre ľudí bez domova, či do rodín v náročnejšej sociálnej situácií.

Betlehem

Vyzdobený vianočný stromček spolu s betlehemom sa bude nachádzať tiež v podbrání Primaciálneho paláca.

Bratislavské Vianoce s Vianočným hlavným trhom začnú vo štvrtok 24. novembra a potrvajú do 22. decembra. Predajný čas stánkov bude od 10:00 do 22:00 hod.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM