Rôzne Správy

Saratovskú ulicu v Dúbravke PREDĹŽIA: Popod nový most sa rýchlo dostanete až do BOROV

Cestné prepojenie Saratovská zrýchli dopravu medzi Dúbravkou, Lamačom a Devínskou Novou Vsou.

Ilustračný obrázok k článku Saratovskú ulicu v Dúbravke PREDĹŽIA: Popod nový most sa rýchlo dostanete až do BOROV
8
Galéria
Zdroj: Bratislava - Magistrát

Nové prepojenie medzi Dúbravkou a časťou Bory má zabezpečiť predlženie štvorprúdovej Saratovskej ulice v jej prirodzenom priamom vedení s vybudovaním nového podjazdu pod vlakovou traťou.

Vyplýva to zo zámeru verejného obstarávania na zhotoviteľa stavby s predpokladanou hodnotou 10 513 065 eur bez DPH. Zákazku zaregistrovalo hlavné mesto SR Bratislava v elektronickom systéme Josephine.

Cez záhrady a popod most

Trasa novej komunikácie bude podľa projektu viesť cez pozemky v súčasnosti využívané záhradkármi, v mieste križovania so železničnou traťou sa vybuduje nový železničný most, popod ktorý bude komunikácia prechádzať.

Prostredníctvom svetelnej križovatky sa novovybudovaná komunikácia napojí na existujúcu cestu II. triedy č. 505, a to v úseku medzi dvomi kruhovými križovatkami.

Nové dopravné spojenie rieši aj cyklotrasu a úpravu lokality v súlade s pripravovanou výstavbou terminálu osobnej integrovanej dopravy (TIOP).

Okrem svetelnej križovatky pri napojení sa na cestu 505 má svetlená signalizácia riadiť aj križovanie Saratovskej a Agátovej ulice.

Dôležitá je cena

Záujemcovia môžu ponuky predkladať do 12. decembra, hodnotiacim kritériom je cena. V návrhu zmluvy o dielo sa predpokladá výstavba komunikácie a jej objektov v rozpätí do 14 mesiacov od odovzdania staveniska.

V súčasnosti je dopravné prepojenie miestnej časti Dúbravka na komunikáciu II/505 riešené po Agátovej ulici a podjazdom s napojením sa na svetelnú križovatku oproti hoby marketu.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

TIOP, úsek Devínska Nová Ves
8
Galéria
Zdroj: dopravoprojekt.sk
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM