Správy Samospráva

Bratislavčania, chcete rozhodovať o tom, čo sa deje "pod vašimi oknami"? Využite TÚTO ponuku

Občania Bratislavy sa môžu stať priamou súčasťou rozhodovania napríklad v oblasti dopravy, kultúry, vzdelávania, sociálnych vecí, zdravotníctva či územného plánovania.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavčania, chcete rozhodovať o tom, čo sa deje "pod vašimi oknami"? Využite TÚTO ponuku
Zdroj: Dnes24.sk

Niektoré bratislavské mestské časti hľadajú záujemcov z radov svojich obyvateľov, ktorí by sa chceli stať členmi miestnych odborných komisií pôsobiacich pri miestnom zastupiteľstve.

Odborníci z radov verejnosti

Ich členmi nie sú len poslanci, ale aj odborníci z radov verejnosti. Samosprávy o možnosti informujú na svojich weboch.

Komisie napomáhajú plniť úlohy miestneho zastupiteľstva, sú poradným, iniciatívnym a kontrolným orgánom zastupiteľstva. Zasadajú väčšinou jedenkrát mesačne, vo výnimočných prípadoch aj operatívne,“ približuje Staré Mesto.

Občania sa môžu stať priamou súčasťou rozhodovania napríklad v oblasti dopravy, kultúry, vzdelávania, sociálnych vecí, zdravotníctva či územného plánovania. Hľadajú sa tiež odborníci na životné prostredie, financie či participáciu.

Podmienky a požiadavky na uchádzačov zverejnili mestské časti na svojom webe. Súčasťou je životopis i motivačný list, prípadne krátke zhodnotenie záujmu pre danú komisiu. Zverejnené sú tiež termíny, do ktorých je možné prihlásiť sa.

Foto je ilustračné

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM