Rôzne Správy

Zuzana Čaputová v Bratislave otvorila nový školský rok: TOTO zaželala učiteľom + FOTO

Prijaté zvyšovanie platov učiteľov je podľa prezidentky dobrý krok.

Ilustračný obrázok k článku Zuzana Čaputová v Bratislave otvorila nový školský rok: TOTO zaželala učiteľom + FOTO
5
Galéria

Prezidentka SR Zuzana Čaputová otvorila nový školský rok na Spojenej škole Mokrohájska v Bratislave. Učiteľom i nepedagogickým pracovníkom v školstve zaželala spokojnejší rok, dôstojné podmienky primerané dôležitosti ich profesie a uznanie zo strany štátu a spoločnosti. Veľa úspechov popriala aj žiakom.

Lepšie podmienky

S riaditeľom školy Ivanom Ištokom hovorila aj o tom, ako sa mu darí zabezpečiť pedagogických pracovníkov na tento školský rok. „Nie je to jednoduché, obzvlášť v podmienkach Bratislavy, ktorá má väčšie náklady na život a na bývanie. Preto dlhodobo hovorím, že treba podporovať ľudí, ktorí majú finančné problémy, a sektory, ktoré sú kľúčové pre rozvoj Slovenska, a tým je určite školstvo,“ skonštatovala Čaputová.

Prijaté zvyšovanie platov učiteľov je podľa prezidentky dobrý krok. Apeluje však na prijatie takých stimulov, ktoré motivujú ľudí v školstve nielen zostať, ale tiež pomôžu prijímať aj nových.

Prezidentka zároveň vyzdvihla, akým spôsobom škola na Mokrohájskej ulici integruje zdravotné znevýhodnené a zdravé deti. „Je to škola, ktorá vychováva a vzdeláva úspešných absolventov v mnohých profesiách, okrem iného aj v reprezentačnom športe,“ poukázala.

Milé žiačky, milí žiaci, študentky a študenti, dnes je pre vás veľký deň, kedy sa opäť otvárajú brány našich škôl. Chcem...

Posted by Zuzana Čaputová on Monday, September 5, 2022

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Prezidentka SR Zuzana Čaputová počas otvorenia nového školského roka 2022/2023
5
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM