Kultúra

Vlakoví nadšenci si prídu na svoje! Železničné múzeum slávnostne ukončí sezónu

Múzeum si pre návštevníkov pripravilo mimoriadny program. Najväčším lákadlom má byť jazda parného vlaku ťahaného parným rušňom Mazutka.

Ilustračný obrázok k článku Vlakoví nadšenci si prídu na svoje! Železničné múzeum slávnostne ukončí sezónu
7
Galéria
Zdroj: Bratislava.dnes24.sk/TASR

V sobotu 5. októbra sa budú môcť vlakoví nadšenci zúčastniť slávnostného ukončenia sezóny v Železničnom múzeu v Bratislave. Informovala o tom Lucia Lizáková z odboru komunikácie a marketingu Železníc Slovenskej republiky.

Mimoriadny program

„Podujatie oficiálne uzatvára tohtoročnú sezónu v Železničnom múzeu. Návštevníci budú môcť vidieť viac vystavených parných rušňov, ktoré sme do areálu premiestnili len nedávno,“ uviedol riaditeľ Železničného múzea Bratislava Michal Tunega.

Pri príležitosti konca sezóny si múzeum pre návštevníkov pripravilo mimoriadny program. Najväčším lákadlom má byť jazda parného vlaku ťahaného parným rušňom Mazutka. Pre menších návštevníkov je pripravená jazda na drezinkách a na stanovišti parného rušňa. Záujemcovia sa budú môcť zúčastniť prehliadky múzea so sprievodcom alebo prezentácie modulového koľajiska. Súčasťou podujatia bude aj výstava historickej železničnej techniky a historických koľajových vozidiel.

Zavítať do areálu múzea v starom rušňovom depe Bratislava východ bude možné od 11:00 hod. Do múzea sa z centra Bratislavy bude dať dopraviť aj historickým vlakom ťahaným motorovým vozňom, ktorý bude vychádzať z hlavnej stanice okolo tretej a piatej poobede.

Železničné múzeum Rendez
7
Galéria
Zdroj: Facebook

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM