Samospráva

Krajšia Železná studnička: Bratislava vyhlásila súťaž na predĺženie promenády

Mesto vyhlásilo architektonickú súťaž na úpravu verejného priestoru v obľúbenom bratislavskom lesoparku.

Ilustračný obrázok k článku Krajšia Železná studnička: Bratislava vyhlásila súťaž na predĺženie promenády
46
Galéria
Zdroj: Jakub Mrva

Projekt má zlepšiť územíe od bývalých Ferdinandových kúpeľov (otočisko MHD pri bufete) po Snežienku (spodná stanica lanovky). Cieľom samosprávy je zlepšiť situáciu v obľúbenom a veľmi navštevovanom priestore Malých Karpát, informoval hovorca Bratislavy Peter Bubla.

Lávky a upravené chodníky

Projekt opravy a predĺženia promenády vrátane okolitého priestoru zastrešuje mestský Metropolitný inštitút Bratislavy. Súťažné návrhy majú riešiť cesty, chodníky a vodné nádrže s priľahlým okolím.

„Očakáva sa návrh drobnej architektúry, ktorá sprístupní vodnú hladinu formou lávok, chodníkov, pontónov, pobytových schodísk a podobne. Súťažiaci majú navrhnúť aj riešenia pre existujúce prvky – zastávky MHD, prístrešok pri prameni či objekty pri rybníkoch,“ spresnil Bubla.

V rámci prvého kola súťaže záujemcovia predložia v termíne do 10. januára 2020 zloženie tímu (musia v ňom byť profesie architekt, krajinný architekt a dopravný inžinier) a tri referenčné projekty. Na základe materiálov vyberie odborná porota tri tímy, ktoré po obhliadke územia dostanú čas na spracovanie návrhu.

Verejná prezentácia víťazného návrhu je plánovaná na apríl 2020. Viac informácií sa záujemcovia dozvedia na webe hlavného mesta, v sekcii architektonické súťaže.

Mestské lesy v Bratislave, Bratislavský lesopark, Železná studnička, Kamzík
46
Galéria
Zdroj: TASR

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM