Krimi

Zaspať v práci sa nevypláca. Zvlášť, keď ste policajt

Muž vošiel vo večerných hodinách na stanicu mestskej polície na Obchodnej ulici a zaznamenal, ako za monitormi spí policajt.

Ilustračný obrázok k článku Zaspať v práci sa nevypláca. Zvlášť, keď ste policajt
9
Galéria
Zdroj: TASR

Voči mestskému policajtovi, ktorý zaspal počas svojej nočnej služby na stanici mestskej polície na Obchodnej ulici v Bratislave, bude vyvodená pracovnoprávna zodpovednosť, a to v miere zodpovedajúcej následkom jeho zlyhania.

„Schrupol“ si v práci

Uviedla to Mestská polícia v Bratislave na sociálnej sieti. Reagovala tak na video zverejnené na sociálnych sieťach. V ňom občan vošiel vo večerných hodinách na stanicu mestskej polície na Obchodnej ulici a zaznamenal, ako za monitormi, kde sa zobrazoval prenos z kamerového systému, spí policajt.

Mestskú políciu toto zlyhanie policajta mrzí a verejnosti sa zaň ospravedlnila. „Je nám to ľúto o to viac, že ide o policajta, ktorý svojím doterajším plnením si pracovných povinností bol vzorným príkladom, preukazoval vysokú mieru iniciatívy a spoľahlivosti. Policajt sám prejavil nad svojím zlyhaním ľútosť a je pripravený zaň niesť plnú zodpovednosť,“ uviedla.

Náročná služba

Zároveň podotkla, že služba ľudí v prvej línii vrátane mestských policajtov je v súčasnosti pre pandémiu nového koronavírusu náročnejšia ako inokedy.

„Vystavujú sa vyššej miere rizika ochorenia ako my ostatní a spolu s časovo náročnými službami sa to môže prejaviť aj v podobe únavy či stresu. Posudzujme, prosím, aj takéto zlyhania v kontexte situácie, v ktorej sa my aj oni nachádzame,“ skonštatovala mestská polícia.

Deklaruje, že napriek ojedinelým zlyhaniam sa v súčasných ťažkých časoch snaží byť „zodpovedným strážcom verejného poriadku“. Mestská polícia žiada verejnosť, aby ju kontaktovala v prípade, ak má podozrenie, že došlo k pochybeniu príslušníka mestskej polície. „Môžeme ubezpečiť, že sa zaoberáme každým jedným podnetom. Pretože ochranu verejného poriadku berieme vážne,“ podotkla mestská polícia.

Stanica mestskej polície na Obchodnej ulici
9
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM