KAW Rôzne Správy

FOTO: Bratislava sa už ROK pýši novým centrom NIVY. HLASUJTE, čo tam láka vás

Komplex NIVY spolu s modernou autobusovou stanicou otvorili presne pred rokom. Neslúži iba cestujúcim. Môžete si tam nakúpiť, relaxovať, športovať a tiež zabaviť deti na ihrisku.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Bratislava sa už ROK pýši novým centrom NIVY. HLASUJTE, čo tam láka vás
15
Galéria

Novú stanicu, ktorá patrí do komplexu NIVY, nám môžu závidieť aj vo svete. Na vzhľade jej interiéru pracovali architekti z londýnskeho štúdia Benoy. A treba povedať, že sa im práca skutočne vydarila. Ešte predtým, než sa dostali k slovu však na stavbe pracovali desiatky stavebných strojov a stovky (nielen) robotníkov odmakali tisícky hodín.

Výstavba Nivy centra, ktorého súčasťou je aj autobusová stanica, odštartovala v máji 2017. Ako prvá vyrástla kancelárska budova Nivy Tower, ktorá je aktuálne so svojou výškou 125 metrov najvyššou administratívnou budovou na Slovensku.

Parkovanie

Nivy sa nachádzajú na mieste pôvodnej autobusovej stanice na ulici Mlynské nivy. Do Nivy centra sa dostanete autobusom, autom, pešo aj na bicykli.

Parkovisko v Nivy centre na mínus 2. podlaží ponúka 1 372 parkovacích miest pre autá, 28 parkovacích miest pre motorky, 10 parkovacích miest s dobíjacími stanicami pre elektromobily, vyhradené miesta na parkovanie pre taxíky, pre rodiny, miesta vyhradené pre osobné vozidlá vykladajúce cestujúcich autobusovej stanice, AlzaDrive s dvomi pruhmi a možnosťou vyzdvihnutia aj veľkej bielej techniky.

K dispozícii je aj parkovací dom prístupný z ulice Mlynské nivy a od VÚB/Páričkova. Pre vstup autom ponúka 1100 parkovacích miest na 3 podlažiach a 27 parkovacích miest pre motorky.

Cykloveža

Súčasťou Nivy centra je aj parkovacia veža pre bicykle, ktorá je plne automatizovaná a chránená bezpečnostným systémom. Svoj bicykel v nej uskladníte za neuveriteľných 25 sekúnd. Cykloveža sa rozprestiera na rozlohe 6 parkovacích miest pre autá a ponúka až 118 miest pre bicykle.

Zelená strecha

Zelená strecha robí Nivy centrum skutočne výnimočným. Návštevníkom ponúka množstvo zón na relax, šport aj stretnutia s rodinou či priateľmi. Na zelenú strechu sa návštevníci dostanú priamo výťahmi z rôznych častí Nivy centra, schodiskom vedúcim z ulice Páričkova alebo lávkou cez vonkajšie átrium.

Na zelenej streche Nív je vysadených 134 kusov stromov a 49 kusov nájdete v okolí budovy a v parčíku na Páričkovej.

Spolu komplexe Nivy skrášľuje 8-tisíc metrov štvorcových zelených striech.

Relax a šport

Na streche Nív si môžu športu chtiví návštevníci pretiahnuť svaly na 550 metrovom bežeckom okruhu, sú tam tiež 2 workout zóny a 2 detské ihriská. Jej súčasťou je tiež grilovacia a pikniková zóna, komunitná záhradka s pocitovým chodníkom a hmyzím hotelom či oddychové zóny s lavičkami a ležadlami.

Takto vyzeralo centrum NIVY presne pred rokom, v čase otvorenia – v septembri 2021:

Moderná autobusová stanica NIVY
50
Galéria
Čo najčastejšie využívate v komplexe NIVY?

Cyklovežu 8.3%
Obchody 12%

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM