Správy Samospráva

Pozor na to, kde parkujete! Petržalka obnovuje kontroly

Samospráva Petržalky opäť pristúpi ku kontrolám dodržiavania pravidiel pilotného parkovacieho systému.

Ilustračný obrázok k článku Pozor na to, kde parkujete! Petržalka obnovuje kontroly
Zdroj: TASR

Začiatkom roka Petržalka dodržiavanie pravidiel dočasne pozastavila, no opäť ich postupne spúšťa tento týždeň.

Koronakríza

„Na začiatku tohto roka sa kontroly dočasne pozastavili, aby sme do čo najväčšej miery procesne doriešili žiadateľov v registračnom systéme. Zároveň sme plánovali nové intenzívnejšie kontroly parkovania, ktoré sa však napokon neuskutočnili pre nástup koronakrízy,“ uviedla hovorkyňa Petržalky Mária Halašková s tým, že pozastaviť kontroly museli viaceré európske metropoly.

Zatiaľ bez pokút

Naposledy sa fyzicky kontrolovalo 20. decembra 2019. „Na pokutách Petržalka zatiaľ nedostala žiadne peniaze. S políciou boli robené tri preventívne akcie v období od 1. do 19. decembra 2019. Je to aj z dôvodu, že v prvom rade upozorňujeme a vyzývame na registráciu a nejdeme hneď formou tvrdej represie,“ poznamenal miestny poslanec Pavol Škápik, ktorý vedie tím dátových analytikov hlavného mesta.

Modré čiary

Mestská časť by mala od budúceho týždňa zároveň pokračovať vo vyznačovaní parkovacích miest. Doteraz bolo modrou farbou „vymaľovaných“ 5532 parkovacích miest. Vyznačené boli kompletne parkovacie miesta v časti Dvory, zhruba polovica je ich vyznačených v časti Lúky.

Petržalka využila možnosť zaviesť vlastný pilotný parkovací systém v medziobdobí, kým začne v roku 2021 platiť schválená celomestská parkovacia politika. Pilotný systém, ktorý zvýhodňuje obyvateľov s trvalým pobytom, spustila mestská časť 1. novembra 2019. Bližšie informácie sú zverejnené na webovej stránke www.parkovanievpetrzalke.sk. Do miestneho parkovacieho systému sa registrovalo doteraz 28.000 obyvateľov a zaevidovaných je takmer 32.000 vozidiel.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM