Samospráva

Petržalka obnovila detské ihríská

Cieľom je podporiť voľnočasové aktivity a zlepšiť kvalitu života na sídlisku.

Ilustračný obrázok k článku Petržalka obnovila detské ihríská
4
Galéria
Zdroj: Bratislava - Petržalka

Obnovou prešli verejné detské ihriská na Fedinovej, Budatínskej, Šášovskej a Jasovskej ulici a basketbalové hrisko na Žehrianskej. Financované boli z rozpočtu mestskej časti a dotáciami Bratislavského samosprávneho kra­ja.

Bezpečnejšie prvky

V prípade detských ihrísk išlo o demontáž starých a zdravie ohrozujúcich herných prvkov a z osadenia nových. Na Žehrianskej sa vymenil poškodený asfaltový povrch, urobilo nové značenie čiar a repasovanie pôvodných basketbalových ko­šov.

„Niektoré herné prvky sú celé z nehrdzavejúcej ocele s doplnkami z kvalitného HDPE plastu, iné zase z hĺbkovo impregnovaných severských drevín v kombinácii s doplnkami z HDPE plastu a nehrdzavejúcej ocele,“ priblížila Anna Všetečková z oddelenia projektového riadenia mestskej časti.

Aj lezecká stena

Na Budatínskej ulici pribudla nová kombinovaná lezecká zostava so šmykľavkou a hojdačkami, na Šášovskej ulici vláčik s vagónikmi a kombinovaná lezecká zostava so šmykľavkami a na Jasovskej ulici nový vláčik s tunelom.

Mestská časť myslela aj na znevýhodnené deti, a preto na ihrisku na Fedinovej ulici osadila okrem iného aj tzv. hniezdo, na ktorom sa môžu pohojdať aj deti s telesným hendikepom či rodič s dieťaťom.

Mestská časť chce zapojiť miestnu komunitu do obnovy verejného priestoru a ihrísk formou brigád, prvú plánuje už na jar.

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM