Rôzne Samospráva

Basketbalové ihrisko na Žehrianskej dostalo poriadny povrch

Nový asfalt aj basketbalové koše zaplatila mestská časť aj dotácia zo župy.

Ilustračný obrázok k článku Basketbalové ihrisko na Žehrianskej dostalo poriadny povrch
Zdroj: Bratislava - Petržalka

Basketbalové ihrisko je v tesnej blízkosti verejného detského ihriska, ktoré vybudovala aktívna komunita obyvateľov aj za pomoci mestskej časti Petržalka.

Obnova za 38-tisíc eur

Obnovu ihriska podporila mestská časť, ktorá ho financovala sumou viac ako 30-tisíc eur, a dotácia Bratislavského samosprávneho kraja 8-tisíc eur.

Krstnými rodičmi ihriska boli Tomáš Erneker, predseda petržalského chlapčenského basketbalového klubu BSC Bratislava a Barbora Čaniová, predsedníčka dievčenského petržalského basketbalové klubu BKM Petržalka – Five Stars.

Pre mládež aj dospelých

„Som veľmi rada, že sa podarilo úspešne zrevitalizovať plochu basketbalového ihriska na Žehrianskej, ktoré je veľmi využívané a to najmä deťmi, mládežou, ale i dospelými. Vo voľnom čase basketbalové ihrisko využívajú aj hráči a hráčky petržalských basketbalových klubov – BSC a BKM – Five Stars,“ povedala na krste ihriska vicestarostka Lýdia Ovečková, predsedníčka OZ Petržalské ihriská.

Hlavným cieľom úspešného projektu MČ Petržalka bolo podporiť voľnočasové a športové aktivity pre čo najširšiu verejnosť.

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM