Rôzne

Na Hlavnom námestí už stojí 14-metrový vianočný stromček, FOTO + VIDEO

Hlavné mesto prichádza tento rok s s novým konceptom trhov. Tohtoročnou novinkou vianočných trhov bude nové priestorové usporiadanie predajných stánkov.

Zdroj: Dnes24.sk

Na Hlavnom námestí v Bratislave stojí od štvrtka vianočný stromček. Je to 25 rokov starý, 14 metrov vysoký a 1 300-kilový smrek obyčajný. Mestu ho podaroval obyvateľ z mestskej časti Rača. Informoval o tom hovorca Bratislavy Peter Bubla.

Vianočný stromček

Stromček rozsvietia na začiatku Vianočného hlavného trhu. Ten sa bude konať od 22. novembra do 22. decembra.

Hlavné mesto prichádza tento rok s s novým konceptom trhov, ktorý je zameraný na kvalitné, ekologické, bezpečné, ale i vizuálne atraktívne gastronomické podujatie so sprievodným kultúrnym programom. V novom prevedení preto bude aj usporiadanie stánkov a absolútnou novinkou má byť „zero waste“, čiže snaha predchádzať vzniku odpadu a tiež znižovať množstvo komunálneho odpadu.

Používať sa majú výlučne vratné poháre a kompostovateľné ri­ady.

Tohtoročnou novinkou vianočných trhov bude aj nové priestorové usporiadanie predajných stánkov. Na Hlavnom námestí budú komerčné stánky, na Františkánskom námestí bude pódium so sprievodným programom. „Všetky novinky majú za cieľ priniesť na trhy pozitívne zmeny,“ poznamenal Bubla.

Osádzanie vianočného stromčeka na Hlavnom námestí
6
Galéria
Zdroj: TASR

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM