Rôzne

Bratislava má najlepšiu internetovú stránku

Hlavné mesto získalo aj hlavnú cenu súťaže Grand Prix eSlovensko za internetovú stránku mesta Bratislavy, ktorá dosiahla najvyššie hodnotenie vo všetkých kategóriách.

Ilustračný obrázok k článku Bratislava má najlepšiu internetovú stránku
4
Galéria
Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava

Hlavné mesto Bratislava si zo 14. ročníka súťaže samospráv Slovenska ZlatyErb 2017, ktorá je už tradične neoddeliteľnou súčasťou medzinárodného kongresu ITAPA v Bratislave, odnieslo v stredu 15. novembra hneď dve ceny – celkové víťazstvo v kategórii mesto a samospráva, a taktiež hlavnú cenu Grand Prix eSlovensko za internetovú stránku mesta Bratislavy.

ITAPA patrí medzi najväčšie podujatia na Slovensku zamerané na digitalizáciu verejnej správy. Záštitu nad podujatím, ktoré sa konalo v bratislavskom hoteli Crowne Plaza v dňoch 14. ‒ 15. 11. 2017, prevzal podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Peter Pellegrini.

Ocenení

Do súťaže sa zapojilo 77 samospráv. Porota hodnotila 63 kritérií v 11 kategóriách. Ceny ZlatyErb 2017 boli udeľované v 3 hlavných kategóriách ‒ Najlepšia stránka obcí, Najlepšia stránka miest a mestských častí a Najlepšia stránka samosprávneho kraja.

Víťazom kategórie Najlepšia stránka obcí sa stala obec Jaslovské Bohunice, víťazom kategórie Najlepšia stránka miest a mestských častí sa stalo hlavné mesto Bratislava a prvú cenu v kategórii Najlepšia stránka samosprávneho kraja si odniesol Prešovský samosprávny kraj, ktorému Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska odovzdala špeciálnu cenu aj za najlepšiu bezbariérovú stránku samospráv.

Špeciálnu cenu pre osobnosť za mimoriadny prínos v oblasti informatizácie v slovenských samosprávach získal Branislav Mamojka, predseda Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska.

Úspech mesta

Hlavné mesto zároveň získalo aj hlavnú cenu súťaže Grand Prix eSlovensko za internetovú stránku mesta Bratislavy, ktorá dosiahla najvyššie hodnotenie vo všetkých kategóriách.

„Kvalita informačných služieb pre verejnosť je jednou z hlavných úloh, snažíme sa preto uľahčovať život našim obyvateľom a vychádzať im v ústrety. Minulý rok sme umiestnili tri informačné technické monitory v budove magistrátu. Momentálne Bratislava pripravuje redizajn stránky mesta a tiež pracuje na využití inovatívnych smart riešení aj v oblasti informatizácie samosprávy,“ informovala vedúca oddelenia vzťahov s verejnosťou a webeditor internetovej stránky hlavného mesta SR Bratislavy Andrea Veselá, ktorá prevzala obe ocenenia za mesto v súťaži ZlatyErb.sk za rok 2017.

Dve ocenenia pre hlavné mesto v súťaži ZlatyErb na tento rok potešili aj primátora Bratislavy Iva Nesrovnala, ktorý víta všetky iniciatívy, ktoré prispievajú k väčšej miere elektronizácie služieb a uľahčujú život našim obyvateľom a prisľúbil, že pod jeho vedením sa bude úrad naďalej uberať cestou inovatívnych moderných riešení.

Ako doplnila Andrea Veselá z magistrátu hlavného mesta: „Hlavné mesto koncom júla tohto roka zefektívnilo svoje služby občanom aj dotykovým informačným panelom na priečelí budovy magistrátu na Primaciálnom námestí, ktorý umožňuje občanom nonstop prístup k informáciám, ktoré ponúka webový portál hlavného mesta.“

Hlavné mesto ako víťaz Grand Prix súčasne získalo nomináciu do medzinárodnej súťaže EuroCrest Award, ktorú vyhlasuje české Združenie Zlatý erb v spolupráci s Európskou komisiou a európskymi IT projektami.

Zlatý erb 2017
4
Galéria
Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM