Samospráva

Názov detského ihriska si určia obyvatelia

Každé zo siedmich detských ihrísk na území mestskej časti Lamač dostane vlastné meno.

Ilustračný obrázok k článku Názov detského ihriska si určia obyvatelia
Zdroj: TASR

Od januára platia pre prevádzkovateľov verejných ihrísk nové povinnosti a prísnejšie kontroly bezpečnosti. Novinkou je aj to, že každý prevádzkovateľ verejnosti prístupného ihriska mu musí vymyslieť meno.

Sedem ihrísk

„Uvítame vašu pomoc a iniciatívu, aby názvy ihrísk zodpovedali predstave ich užívateľov – vás, vašich detí či vnúčat,“ vyzvala preto na sociálnej sieti samospráva mestskej časti Lamač. V jej prípade ide o sedem ihrísk: Malokarpatské nám. 9, Studenohorská 5, Heyrovského 16, Bakošova 34–36, Heyrovského 10, Studenohorská 35 a Rozálka.

Na výber sú názvy 12 zvieratiek: Mravček, Lienka, Žabka, Ježko, Krtko, Zajko, Macko, Vrabček, Sloník, Žirafka, Zebra, Mája, a Hroch.

Hlasovanie

Hlasovať je možné do 15. marca buď na oficiálnej stránke mestskej časti na Facebooku. e-mailom na hrdlickova@lamac.sk alebo osobne na recepcii Klientského centra.

Názov Ihriska bude potom umiestnený na viditeľnom mieste spolu s adresou prevádzkovateľa, údajmi vlastníka ihriska aj informáciou, v ktorých mesiacoch je prístupné verejnosti.

Zrekonštruovaná časť Malokarpatského námestia v Lamači
3
Galéria
Zdroj: TASR

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM