Rôzne

Tu sa zahrá naozaj každý! Petržalka má prvé bezbariérové inkluzívne ihrisko, FOTO

Ihrisko ponúka napríklad hojdačku pre vozíčkarov, hojdačku s popruhmi, hniezdo, inkluzívny kolotoč, vyvýšené pieskovisko, bezbariérovú trampolínu a iné.

Ilustračný obrázok k článku Tu sa zahrá naozaj každý! Petržalka má prvé bezbariérové inkluzívne ihrisko, FOTO
8
Galéria
Zdroj: TASR

Petržalka má prvé bezbariérové inkluzívne ihrisko pre deti so zdravotným postihnutím. Svoju pomyslenú bránu otvorilo v piatok pre všetky deti na Blagoevovej ulici. Mestskú časť stálo jeho vybudovanie viac ako 100-tisíc eur, s prácami sa začalo vlani na jeseň.

Ihrisko pre každého

„Som rád, že tento projekt splnil svoj účel a tým bolo rozšírenie a skvalitnenie služieb pre ľudí s telesným a mentálnym postihnutím, podpora rodín, ktoré sú v bežnom živote obmedzené bariérami a predsudkami a trávia čas doma a v neposlednom rade byť pozitívnym príkladom pre ostatné mestá a mestské časti,“ konštatoval starosta Petržalky Ján Hrčka. Podľa vicestarostky Jany Hrehorovej si tak samospráva môže vyskúšať inklúziu v praxi.

Ihrisko ponúka napríklad hojdačku pre vozíčkarov, hojdačku s popruhmi, hniezdo, inkluzívny kolotoč, vyvýšené pieskovisko, bezbariérovú trampolínu, prvky na rozvoj motoriky či basketbalový kôš. Návštevníci na ňom nájdu aj reflexný chodník na bosé nohy, multisenzorické herné prvky pre deti s hendikepom a mobiliár prispôsobený ľuďom so zdravotným znevýhodnením.

Detské ihrisko na Blagoevovej ulici sa nachádza v blízkosti denného centra Baobab pre deti s viacnásobným postihnutím.

Petržalka má prvé bezbariérové inkluzívne ihrisko
8
Galéria
Zdroj: TASR

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM