Samospráva

Jeden zo štyroch. Bratislava rozhodne o šéfovi BKIS

Výberová komisia pozvala v piatok na pohovor štyroch kandidátov zo siedmich prihlásených.

Ilustračný obrázok k článku Jeden zo štyroch. Bratislava rozhodne o šéfovi BKIS
Zdroj: TASR

Do výberového konania na pozíciu riaditeľa Bratislavského kultúrneho a informačného strediska (BKIS) bolo doručených sedem kompletných prihlášok.

Predstavia sa v piatok

Na základe životopisov, referencií uchádzačov a odporúčania personalistov spomedzi nich výberová komisia pozvala na pohovor štyroch kandidátov. Informoval o tom hovorca Bratislavy Peter Bubla.

Na neverejnom a následne na verejnom vypočutí, ktoré sa uskutoční v piatok (14. 2.) v Justiho sieni bratislavského Primaciálneho paláca, sa predstavia kandidáti Vladimír Grežo, Marián Hornyák, Katarína Hulíková a Roland Tóth.

Na neverejnom vypočutí od 9:00 sa bude komisia zaujímať o ich skúsenosti, predchádzajúce pôsobenie aj o zistenia kontroly integrity. V prípade konfrontácie s informáciami, ktoré sa objavia ako výsledok kontroly integrity, dostane kandidát možnosť odstúpiť.

Verejné vypočutie

Od 11:00 bude verejné vypočutie pred výberovou komisiou a verejnosťou. Každý uchádzač bude prezentovať svoj rozvojový plán a odpovie na otázky verejnosti a komisie.

„Po vypočutí uchádzačov bude mať výberová komisia priestor, aby štruktúrovanou metódou zostavila poradie uchádzačov, na základe ktorého odporučí primátorovi navrhnúť mestskému zastupiteľstvu na schválenie vhodného uchádzača o túto pozíciu,“ spresnil Bubla.

Životopisy uchádzačov sú zverejnené aj na webe hlavného mesta. Spätnú väzbu k uchádzačom môže verejnosť zasielať prostredníctvom mailu vyberovekonania@bratislava.sk.

Magistrát tvrdí, že zámerom výberových konaní je vybrať do vedenia mestských organizácií skúsených odborníkov s vysokou mierou osobnej a profesionálnej integrity.

Kultúrne leto a Hradné slávnosti
13
Galéria
Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM