Samospráva

Bratislava mení riaditeľov mestskej galérie a BKIS

Magistrát vyhlásil výberové konania na riaditeľov Galérie mesta Bratislavy (GMB) a Bratislavského kultúrneho a informačného strediska (BKIS).

Ilustračný obrázok k článku Bratislava mení riaditeľov mestskej galérie a BKIS
Zdroj: Galéria mesta Bratislavy

Záujemcovia sa môžu prihlásiť do 20. januára 2020, informoval hovorca hlavného mesta Peter Bubla.

Od nového riaditeľa galérie sa očakáva profesionalizácia riadenia, ako aj komplexné obsahové a priestorové prehodnotenie funkcie a prevádzky objektov, v ktorých galéria v súčasnosti sídli.

Zmeny v galérii

„Dôležité je tiež posilnenie orientácie na návštevníka a verejnosť,“ uvádza sa v požiadavkách.

Nový riaditeľ BKIS by mal poskytovať plnú súčinnosť pri presadzovaní a realizácii želaných zmien v organizácii, ako aj identifikácii dosahov zmien na činnosť organizácie.

V prvých mesiacoch má tiež zrealizovať hĺbkový audit inštitúcie a optimalizovať prevádzkové podmienky. Očakávaný termín nástupu nových riaditeľov je marec – máj 2020.

Výberové konania

Magistrát pripomína, že aj pri týchto výberových konaniach pôjde o viackolový výber aj s verejnou časťou, pričom vo výberových komisiách budú odborníci a o postupe bude mesto transparentne informovať. Mesto avizuje prípravu ďalších konaní na šéfov mestských príspevkových organizácií, napríklad zoologickej záhrady či mestskej knižnice.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM