Správy Samospráva

Do Dúbravky opäť nebudú jazdiť električky. Prečo?

Električkovú dopravu prerušia už na budúci týždeň a výluka bude trvať niekoľko mesiacov.

Ilustračný obrázok k článku Do Dúbravky opäť nebudú jazdiť električky. Prečo?
Zdroj: www.bratislavskykraj.sk

Dôvodom je spustenie prác na tretej etape rekonštrukcie Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály. Obnoviť sa má najdlhší a najhlavnejší úsek trate od tunela po Molecovu. Práce sa začnú v sobotu 2. mája.

Skoro pol roka

„Termíny zatiaľ ohrozené nie sú. Samozrejme, bude to závisieť aj od toho, ako sa bude vyvíjať situácia v súvislosti s opatreniami pre nový koronavírus,“ povedal hovorca Bratislavy Peter Bubla.

Mestská časť Dúbravka na sociálnej sieti informuje, že so spustením prác bude vylúčená električková doprava do Dúbravky. „Trvať má až do septembra. Pre Dúbravčanov to znamená odstavenie električiek a prestup na náhradnú autobusovú linku pod Mostom SNP,“ upozorňuje samospráva s tým, že finálny termín dokončenia rekonštrukcie trate je určený na 12. september.

Obmedzenia

Dúbravka upozorňuje, že jej obyvateľov čakajú aj obmedzenia na cestách počas rekonštrukcie podchodu Damborského. Individuálna aj mestská hromadná doprava na ulici Mikuláša Schneidera Trnavského by sa mala meniť v máji, obmedzenia majú prebiehať na etapy. „Najskôr v smere z centra do Dúbravky a potom naopak,“ uviedla mestská časť. K obmedzeniam má prísť po zastavení premávky električiek.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM