Rôzne

Nechce sa vám jazdiť MHD? Do Bratislavy dorazili nové zdieľané kolobežky!

Od dnešného dňa nájdete v centre Bratislavy až 200 nových zdieľaných elektrických kolobežiek.

Ilustračný obrázok k článku Nechce sa vám jazdiť MHD? Do Bratislavy dorazili nové zdieľané kolobežky!
4
Galéria
Zdroj: Bolt

Do hlavného mesta dorazili nové zdieľané elektrické kolobežky od spoločnosti Bolt. Majú ľuďom pomôcť pri pohybe v meste počas krízovej situácie pandémie koronavírusu.

Nové kolobežky

„Odporúčame všetkým, aby sa riadili doporučeniami vlády a zdravotníckych orgánov a obmedzili pohyb na verejnosti počas epidémie. Chápeme však, že niektorí ľudia, najmä zamestnanci pracujúci v prvej línii, sa musia nevyhnutne niekde presúvať,“ povedal Roman Sysel, regionálny manažér Bolt pre strednú Európu.

Dvesto zdieľaných kolobežiek nájdete od dnešného dňa v centre Bratislavy, napríklad pri Starej tržnici, na Trnavskom mýte či Šafárikovom námestí. Spoločnosť avizovala, že bude kolobežky pravidelne dezinfikovať.

Ako aktivovať kolobežku?

V aplikácii Bolt, ktorú používate na objednanie taxíka, sa vám po aktualizácii zobrazí v menu ikona kolobežky Rezervuj si kolobežku. Po kliknutí na ikonu kolobežky vás bude aplikácia krok po kroku navigovať ako správne naštartovať kolobežku. Potom stačí už len nasnímať QR kód na kolobežke a môžete jazdiť! Kolobežky dosahujú maximálnu rýchlosť 25 km/h.

Po ukončení jazdy prebehne platba automaticky z karty. Kolobežku necháte na niektorom z miest vyznačených na mape v aplikácii. Ak necháte kolobežku povaľovať sa mimo vyznačenej oblasti, počítajte s pokutou vo výške 30 eur.

Odomknutie kolobežky bude spoplatnené sumou 0,50 eur. Minúta strávená na kolobežke bude stáť 0,15 eur, pričom ak budete používať kolobežku celý deň, nezaplatíte viac ako 15 eur. Kolobežky môžu využívať len osoby staršie ako 18 rokov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM