Správy Samospráva

Situácia ako v zariadení pre seniorov v Pezinku sa nesmie opakovať! Bratislava žiada TIETO opatrenia

Domov sociálnych služieb v Pezinku je aktuálne najväčšie ohnisko koronavírusovej nákazy na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Situácia ako v zariadení pre seniorov v Pezinku sa nesmie opakovať! Bratislava žiada TIETO opatrenia
8
Galéria

Pritom najzraniteľnejších ľudí – seniorov odkázaných na pomoc – by sme mali najviac chrániť.

Testovanie

Mesto Bratislava vyvinie maximálne úsilie, aby zabezpečilo vo všetkých sociálnych zariadeniach pre seniorov na území hlavného mesta testovanie nových klientov, aj cielené testovanie personálu v priamom kontakte so seniormi. Deklaruje to primátor Bratislavy Matúš Vallo s tým, že Bratislava si nemôže dovoliť podobnú situáciu, aká vznikla v Domove sociálnych služieb a zariadení pre seniorov na Hrnčiarskej ulici v Pezinku.

Ochrana klientov

V sociálnych službách pre seniorov na území Bratislavy pracuje podľa Matúša Valla skúsený a preškolený personál s profesionálnymi ochrannými pomôckami.

„Je vedený k tomu, aby v maximálnej miere prispieval k ochrane zdravia starších obyvateľov Bratislavy umiestnených v zariadeniach dlhodobej starostlivosti. Ani napriek jeho snahám a všetkým doteraz zavedeným preventívnym opatreniam však v tom nebudeme úspešní bez testovania nových klientov zariadení a klientov, ktorí sa vracajú do zariadení po hospitalizácii,“ uviedol primátor na sociálnej sieti.

Za dôležité považuje aj pravidelné cielené testovanie zamestnancov zariadení pracujúcich v priamom kontakte so seniormi.

Desiatky prípadov koronavírusu z Pezinka: Takto vyzerá DSS v karanténe
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM