Rôzne

OBRAZOM: Botanická záhrada na jar zakvitla pestrými farbami

Expozície Botanickej záhrady ponúkajú skleníkové skupiny rastlín a vonkajšie skupiny rastlín. Práve jar je ideálnym obdobím, kedy môžete všetku túto nádheru obdivovať.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Botanická záhrada na jar zakvitla pestrými farbami
45
Galéria

Jar naplno prepukla aj v Botanickej záhrade Univerzity Komenského. Stromy sa zazelenali a v každom kúte záhrady na návštevníkov vykúkajú pestrofarebné kvietky.

Rozkvitnutá záhrada

Expozície Botanickej záhrady ponúkajú skleníkové skupiny rastlín a vonkajšie skupiny rastlín. V skleníkoch môžete obdivovať tropické a subtropické úžitkové plodiny, nájdete tu skleník s austrálskou flórou, Viktóriový skleník – zameraný na vlhkomilnú a teplomilnú tropickú a subtropickú flóru, palmový skleník – zameraný na zbierku paliem, araukárií, cykasov a iných exotických rastlín, kaktusový skleník – kaktusy a sukulentné rastliny, spojovacie chodby – zbierky fikusov, papraďorastov, orchideí, bromélií a tilandsií.

Vonku môžete obdivovať rozárium, ktoré sa skladá z expozície 120 druhov ruží, pozornosť si tiež zaslúži andezitová skalka, vápencová skalka, travertínovo-penovcová skalka, skalka z troskovej lávy, bridlicová skalka, čadičová skalka, žulová skalka, rašelinisko, letničkové a trvalkové záhony, zbierka cudzokrajných a domácich drevín, rododendrony a azalky, zimuvzdorné a mrazuvzdorné kaktusy, stredomorská vegetácia, japonská záhrada.

Botanická záhrada UK Bratislava je otvorená pre verejnosť od 1. apríla do 31. októbra denne od 9:00 do 18:00 hod. Posledný vstup do Botanickej záhrady je o 17:30 hod. Cenník nájdete TU.

Foto: Juliana Šimočková

Botanická záhrada rozkvitla
45
Galéria

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM