Rôzne Správy

Bory Bývanie sa rozrastá: V piatej etape projektu pribudnú domy, ihriská aj parkoviská

Objekty na pozemku situovanom vedľa veľkoobchodu s nábytkom budú mať od štyroch do ôsmich nadzemných podlaží.

Ilustračný obrázok k článku Bory Bývanie sa rozrastá: V piatej etape projektu pribudnú domy, ihriská aj parkoviská
2
Galéria
Zdroj: Penta Real Estate

V piatej etape bytovej výstavby v lokalite Bory má vzniknúť šesť bytových domov prepojených podzemnými garážami. Vyplýva to z investičného zámeru, ktorý v pondelok (9. 5.) predložili na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA).

Byty, ihriská aj parkoviská

Celkovo šesť bytových domov so štyrmi až ôsmimi nadzemnými podlažiami vznikne v území medzi rezidenčnou etapou Bory Promenáda a obchodným domom s nábytkom, v blízkosti Dúbravčického potoka. Architektúra bytových domov umožní vznik štyroch poloprivátnych dvorov s množstvom zelene, ktoré môžu obyvatelia využiť nielen pre oddych, ale aj pre športové aktivity.

Nachádzať sa tu budú detské, ale aj workoutové ihriská.

Nová etapa prinesie do lokality 366 bytov, od 1-izbových až po 4-izbové. Do ponuky sa dostanú aj strešné penthousy s terasami.

V rámci projektu vznikne 596 podzemných parkovacích miest umiestnených v dvojpodlažnej podzemnej garáži, ktorá prepojí všetkých šesť bytových domov.

Ďalších osem parkovacích miest vznikne na teréne a budú prioritne slúžiť pre potreby dočasného parkovania pre taxi služby, kuriérov alebo donáškový servis.

Napojenie na cyklochodník

Piata etapa bude napojená aj na blízky cyklochodník, v areáli bytových domov sa počíta aj s umiestnením cyklostojanov.

Začiatok výstavby je plánovaný na rok 2024, predpokladaná investícia je vo výške 25 miliónov eur.

Viac etáp

Rezidenčná časť projektu Bory pod názvom Bory Bývanie je rozdelená do viacerých etáp. Bory Prvé Domy sú takmer dokončené, vo výstavbe je posledný bytový dom.

Etapa Bory Nový Dvor je rozdelená na dve časti, z ktorých prvá je dokončená a druhá je vo výstavbe. Vo výstavbe sú taktiež Bory Promenáda a Bory Na Hrádzi. Ďalšie tri etapy sú v povoľovacom procese. Projekt v rámci prvých piatich etáp prinesie do lokality takmer 2-tisíc bytov.

Zdroj: Penta Real Estate

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM