Rôzne Správy

Bory Bývanie: Druhá etapa projektu ponúkne 287 bytov aj centrálny verejný park

Jednotlivé bytové domy budú umiestnené na pódiách, ktorých strechy navrhli ako zelené priestory. Súčasťou druhej etapy projektu je aj verejný park.

Ilustračný obrázok k článku Bory Bývanie: Druhá etapa projektu ponúkne 287 bytov aj centrálny verejný park
3
Galéria
Zdroj: Penta Investments, s. r. o.

V novej mestskej štvrti Bory sa v súčasnosti pripravuje už druhá etapa projektu Bory Bývanie. V rámci nej sa plánuje výstavba 287 bytov v deviatich bytových domoch so štyrmi až šiestimi nadzemnými podlažiami. Projekt už disponuje právoplatným územným rozhodnutím a v súčasnosti je v procese získania stavebného povolenia. Začiatok výstavby je naplánovaný na tretí kvartál roka 2018.

Projekt s verejným parkom

Bory Bývanie 2 ponúkne kvalitnú architektúru od ateliéru Vallo Sadovsky Architects. Vybrané architektonické riešenie spája bytové domy do obytných blokov so spoločným podzemným parkovacím podlažím. Jednotlivé bytové domy sú teda umiestnené na pódiách, ktorých strechy sú navrhované ako zelené priestory a budú sa využívať ako poloprivátne priestory pre obyvateľov prislúchajúceho obytného bloku. K dispozícii bude 405 parkovacích mi­est.

Súčasťou druhej etapy projektu je aj centrálny verejný park, pričom celková plocha zelene dosiahne viac ako 12-tisíc metrov štvorcových. Autorom návrhu verejných priestorov a parku je ateliér LABAK. Dominantným prírodným prvkom parku je jazierko s prepojením na malé námestie, pri ktorom sú situované priestory pre menšie prevádzky, ako sú napríklad kaviarne či malé obchodíky.

Bory Bývanie

Prvá etapa Bory Bývanie pozostáva z deviatich päť- alebo šesťpodlažných rezidenčných domov s takmer 300 bytmi. V novej mestskej štvrti sa nachádza aj nákupno-zábavné centrum Bory Mall a viacero veľkých obchodných prevádzok ako napríklad Metro, Hornbach či Decathlon.

V rámci Borov plánuje Penta Real Estate postupne postaviť nielen niekoľko rezidenčných etáp, ale aj Nemocnicu novej generácie pre všetkých obyvateľov Bratislavy. Dopravná infraštruktúra je už v súčasnosti kompletne vybudovaná, pričom jej súčasťou je aj napojenie na diaľnicu D2.

Bory Bývanie: Druhá etapa projektu ponúkne 287 bytov aj centrálny verejný park
3
Galéria
Zdroj: Penta Investments, s. r. o.
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM