Rôzne Správy

Bikesharing v Bratislave: Prevádzkovatelia pripravujú spustenie mobilnej aplikácie

Testy zrealizujú už na jeseň. Očakávaná aplikácia k bikesharingu má byť však k dispozícii až na jar.

Ilustračný obrázok k článku Bikesharing v Bratislave: Prevádzkovatelia pripravujú spustenie mobilnej aplikácie
12
Galéria
Zdroj: TASR

Prevádzkovatelia systému zdieľaných bicyklov – bikesharingu v Bratislave pripravujú pre užívateľov na jar budúceho roka spustenie mobilnej aplikácie, ktorá by mala uľahčiť využívanie tejto služby. Na tlačovej konferencii to tento týždeň potvrdil hovorca spoločnosti Slovnaft Anton Molnár.

Aplikácie sa dočkáme na jar

„Nejaké testy zrealizujeme už na jeseň, ale budú skôr v úzkom kruhu,“ povedal. Aplikácia k bikesharingu je podľa jeho slov štandard a má byť k dispozícii na jar. Pre užívateľov, ktorí chcú systém zdieľaných bicyklov v Bratislave využívať, momentálne funguje stránka slovnaftbajk.sk.

Prostredníctvom nej sa môžu zaregistrovať, vybrať si z ponuky programov, zaplatiť a dostať SMS správu s kódom, potrebným na odomknutie a použitie bicykla. Je tu aj dostupná mapa staníc či návod na využitie služby.

200 bicyklov v uliciach

Do bikesharingu v Bratislave sa od začiatku septembra, kedy bol spustený, zaregistrovalo takmer 30-tisíc užívateľov, ktorí zrealizovali 70-tisíc jázd. Najvyťaženejšia je dokovacia stanica na Námestí SNP, kde sa týždenne požičia takmer 800 bicyklov. Nasledujú dokovacie stanice na Šafárikovom námestí, Pribinovej ulici pri obchodnom centre a na Viedenskej ceste pod Mostom SNP.

„V súčasnosti je v uliciach zhruba 200 bicyklov. Bikesharing je k dispozícii v štyroch mestských častiach – v Starom Meste, Novom Meste, Ružinove a Petržalke, kde sa aktuálne nachádza 73 dokovacích staníc,“ povedal Molnár.

Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM