Eva Sládková Správy Samospráva

Bezvládni seniori v Starom Meste budú cvičiť. Dostanú špeciálny prístroj

Starí ľudia, ktorí sú imobilní napríklad v dôsledku porážky, si budú môcť konečne precvičovať nohy.

Ilustračný obrázok k článku Bezvládni seniori v Starom Meste budú cvičiť. Dostanú špeciálny prístroj
3
Galéria

V Seniorcentre Staré Mesto na Podjavorinskej ulici žije niekoľko desiatok seniorov a mnohí z nich sa pohybujú už veľmi ťažko alebo vôbec. Pritom na to, aby sa udržali aspoň v akom-takom stave potrebujú cvičiť, čo však, samozrejme, nie je jednoduché. Teraz im pomôže prístroj, ktorý vedenie centra môže zakúpiť vďaka Lions Clubu Bratislava Dovina.

1500 eur

„Prezidentka klubu Bohdana Machajová Hrycová odovzdala starostke Starého Mesta Zuzane Aufrichtovej a riaditeľovi Seniorcentra Matejovi Alexovi darovací protokol spolu s poukážkou na 1 500 eur,“ napísala na svojom facebooku samospráva mestskej časti s tým, že špeciálny prístroj bude dôchdocom slúžiť na precvičovanie nepohyblivých dolných končatín s využitím sily rúk.

Babka k babce

Lion´ s cluby sú dobrovoľnícke organizácie, ktoré vo svete pomáhajú už viac ako 100 rokov. V Bratislave máme 7 takýchto klubov a ich členovia pomáhajú rôznym znevýhodneným skupinám ľudí. Lion ´s Club Dovina Bratislava sa napríklad dlhodobo snaží spríjmeniť život ľuďom v Seniorcentra na Podjavorinskej u¬lici už od roku 2002.

„Už sme im pomohli zakúpiť infralampy, stoličky, deky, prispeli sme na vymaľovanie, opravu výťahu , zriadiť knižnicu “ vraví Bohdana Machajová Hrycová .Treba povedať, že financie sa klubu nezískavajú vôbec ľahko. „Väčšinou sú to výťažky z verejných akcií, na ktoré chodievame napríklad predávať naše vlastnoručne upečené koláče, nápoje a podobne,“ vysvetľuje prezidentka klubu. Časť financií majú od sponzorov, časť z 2 percent z daní, no najviac peňazí získajú takýmto predajom. „Levice“ všetko posúvajú ľuďom, ktorí potrebujú pomoc.

„Najbližšie budeme predávať nápoje už od budúceho týždňa v Zichyho paláci. Po korone sa opäť rozbehli rôzne podujatia a tak aj nás bude v meste vidieť častejšie,“ uzatvára Bohdana Machajová Hrycová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM