Eva Sládková Správy Samospráva

VIDEO: Bratislavčania si už užívajú kontroverzné ruské kolo na nábreží

Vyhliadkové kolo na Vajanského nábreží v Starom Meste už funguje a cez víkend ho vyskúšali prví Bratislavčania.

Zdroj: Dnes24.sk
Pozdáva sa vám vyhladkové koleso na Vanajského nábreží?

NIE

Nová atrakcia Bratislavy vyvolala vášnivé diskusie. Jedni sa tešia, iní hovoria o zohavení verejného priestoru. Mnohé deti sú však z vyhliadkového kola nadšené.

Zárobok

Mestská časť Staré Mesto očakáva, že financie z prenájmu priestoru jej vykryjú aspoň časť strát, ktoré utrpela v dôsledky korona krízy.

„Prevádzkovateľ platí mestskej časti daň za užívanie verejného priestranstva. To predstavuje pre Staré Mesto príjem, ktorý ďalej investujeme do skrášlenia verejného priestoru, konkrétne do zelene a výsadby nových stromov,“ píše samospráva na svojej facebookovej stránke.

Vstupné na kolo vôbec nie je lacné. Ak sa chcete povoziť, zaplatíte 6,50 eur za jazdu!

Dočasné

Kolo bude na Vajanského nábreží len dočasne, počas letnej sezóny. Predstavitelia mestskej časti si uvedomujú,že kolo ľudia vnímajú rôzne.

„K povoľovaniu zaujatia verejného priestranstva sa vyjadruje Komisia pre posudzovanie žiadostí o zvláštne užívanie verejných priestranstiev a voľných pouličných aktivitách a väčšina jej členov odporučila povolenie objektu. Na názor sme sa pýtali aj obyvateľov – výsledky verejnej ankety boli v prospech inštalácie kola v pomere 63,3 ku 36,7 percentám,“ argumentuje samospráva.

Koleso na Vajanského nábreží
7
Galéria
Zdroj: TASR/Dano Veselský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM