Rôzne Správy

Areál Mičurin. Okúpeme sa v obľúbenom bazéne?

Obnovou prechádza aj bazén, ktorý bol dlhodobo odstavený.

Ilustračný obrázok k článku Areál Mičurin. Okúpeme sa v obľúbenom bazéne?
11
Galéria
Zdroj: Facebook

Obnovou prechádza aj bazén, ktorý bol dlhodobo odstavený. Rezort školstva predpokladá, že areál sprístupní verejnosti na začiatku budúcoročnej letnej sezóny.

Rekonštrukcia bazéna

Rekonštrukčné práce podľa ministerstva prebiehajú podľa harmonogramu a napríklad obnova strechy na budove je už ukončená. „Pripravuje sa obnova okolitého prostredia vrátane skleníkov a amfiteátra. Termín ukončenia prác bude závisieť od poveternostných podmienok,“ uviedol rezort školstva.

Obnovou prechádza aj bazén. Ten bol v zlom technickom stave, ktorý nezodpovedal požiadavkám platnej legislatívy a ani normám na prevádzkovanie.

„Rekonštrukčné práce bazéna sa začali sanovaním dna bazéna a identifikáciou rozvodov, nakoľko nie je k dispozícii technická dokumentácia. Po ukončení sanácie a identifikovaní existujúceho rozvodu bude známa aj výsledná cena rekonštrukcie,“ dodalo ministerstvo.

Budovu a areál Ekoiuventy, ktoré patria ministerstvu školstva, opustili minulý rok v októbri poslední úradníci. Vysťahovať sa museli do inej budovy Iuventy v bratislavskej Karlovej Vsi. Vtedajší minister školstva Juraj Draxler to odôvodnil tým, že potrebujú, aby úradníci tejto príspevkovej organizácie ministerstva pracovali pohromade.

Areál Mičurin
3
Galéria
Zdroj: OZ Hrad - Slavín
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM