Rôzne

Zo záhradných ležadiel na Bratislavskom hrade sa budeme pozerať na 30-metrový stožiar

Nápad spríjemniť návštevníkom hradu chvíle strávené v záhrade objektu dostal predseda NR SR Andrej Danko. Okolie hradu na jeho podnet čakajú aj ďalšie zmeny.

Ilustračný obrázok k článku Zo záhradných ležadiel na Bratislavskom hrade sa budeme pozerať na 30-metrový stožiar
5
Galéria
Zdroj: TASR

Príjemné letné chvíle ničnerobenia môžete stráviť aj pod korunami stromov v areáli Bratislavského hradu. Na relax priam vyzývajú záhradné ležadlá, ktoré môže využiť každý návštevník hradu. Nápad spríjemniť návštevníkom hradu chvíle strávené v záhrade objektu dostal pred rokom predseda NR SR Andrej Danko. A nie je to jeho jediný nápad týkajúci sa areálu Bratislavského hradu a jeho okolia!

Letný relax na hrade

„Keď som vymyslel lehátka, každý hundral. Tak som ich išiel kúpiť a daroval na hrad. Dnes už nik nepochybuje, že tam patria,“ pochválil sa na sociálnej sieti Danko.

S kúpou to určite nebolo také jednoduché, keďže ležadlá sú na objednávku a na látke je vytlačený symbol Bratislavského hradu. Isté však je, že myšlienka vytvoriť letné oddychové miesta pre návštevníkov hradu, bola výborná.

Čo najvyšší stožiar

Za menej dobrý nápad označujú niektorí poslanci a obyvatelia Bratislavy novú myšlienku Andreja Danka postaviť pred budovu NR SR stožiar s výškou až 30 metrov. Suma výstavby stožiara by sa mala vyšplhať až na približne 34-tisíc eur plus DPH.

„Zodpovedne sme kontaktovali pamiatkarov, všetky stavebné úrady. Nakoniec sme sa rozhodli v rámci areálu postaviť stožiar, ktorý nám technické a iné možnosti dovoľujú. Určite to nie sú preteky. Skôr je to o tom, aby Slovensko malo stožiar v najväčších možných rozmeroch,“ skonštatoval s tým, že je to podobne aj v iných krajinách.

Zemné práce podľa jeho slov stoja 16-tisíc plus DPH, druhá časť výstavby by mala stáť 38-tisíc eur. „Dokopy suma nebude viac ako 34-tisíc plus DPH,“ skonštatoval s tým, že to tak vychádza po odrátaní jeho a kancelárovho príspevku z celkovej sumy, čo považuje za relevantnú cenu. Dodal, že bude rád, ak sa podarí stavbu dokončiť do 1. septembra tohto roka.

Tvrdí, že k svojej funkcii predsedu NR SR pristupuje zodpovedne a aj rozhodnutie postaviť tento stožiar bolo nutné. Vysvetlil, že pamiatkarmi upozornili na uchytenie zástavy na Bratislavskom hrade či streche parlamentu, ktoré podľa jeho slov nie je šťastné a môže sa stať, že na niekoho spadne. „Keď už niečo máme robiť, nech je to poriadne. Nech je to niečo dôstojné, reprezentačné a niečo, čo je aj štandardom v okolitých štátoch,“ povedal Danko.

Ako sa vám pozdáva nápad postaviť pred NR SR 30-metrový stožiar?

Ležadlá na Bratislavskom hrade
7
Galéria

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: Bratislava.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM