Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Víkend bude nabitý športom aj gurmánskymi zážitkami

Počas víkendu si trošku zašportujeme, no nebude chýbať ani kvalitný street food. Na svoje si prídu nákupné maniačky, ktoré si budú môcť na swape uchmatnúť nové kúsky.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Víkend bude nabitý športom aj gurmánskymi zážitkami
12
Galéria
Zdroj: Street Food Park

bratislava – inline 2019

Korčuliari, cyklisti a iné nemotorové kolieska budú opäť jazdiť po bratislavských cestách. Letné piatkové jazdy sú skvelým spestrením nielen pre korčuliarov, ale aj cyklistov, kolobežkárov, skateboardistov, longboardistov či bežcov, ktorí si chcú užiť nočné mesto z inej perspektívy, vypnúť odreagovať sa po pracovnom týždni, schladiť sa v horúcom letnom počasí a pri tom si zašportovať a stretnúť priateľov.

Aktuálna jazda: 19. 7. Ako posledných 6 rokov, aj tento bude venovaná jedna jazda počas Tour de France Peťovi Saganovi, ktorý bojuje o siedmy (!) zelený dres a my mu veľmi držíme palce. Príďte v piatok v zelenom.

piatok / 18:00 – 22:30 hod. / Aupark / trasu jazdy nájdete TU

Street Food Park vol.32

Na námestí pred budovou Starej tržnice sa opäť hoduje. Príďte si užiť slnečné dni s priateľmi a chutným jedlom!

Riady a poháre používané predajcami na Street Food Parku sú kompostovateľné. Svoje odpadky, prosím, vyhadzujte v recyklačných staniciach, kde vás usmernia ohľadne správneho triedenia.

do soboty / 12:00 – 22:00 hod. / pred Starou tržnicou

Maxišach

Získajte nový zážitok z šachu pri hre na šachovnici v dlažbe na Hviezdoslavovom námestí pri altánku.

piatok (15:00 – 20:00 hod.), sobota a nedeľa (14:00 – 20:00 hod.) / Hviezdoslavovo námestie

Beh dúbravskými pamiatkami

Spoznať, zašportovať si, zasúťažiť, stretnúť sa. To všetko má spojiť letná športová akcia Beh dúbravskými pamiatkami. Trasa prvého letného poznávacieho behu vedie od miestneho úradu k Horánskej studni, ku Kostolu sv. Kozmu a Damiána, k sv. Vendelínovi, Pamätníku Ľ. Štúra až k Červenému krížu pri Základnej škole Pri kríži.

sobota / prezentácia účastníkov bude od 9:00 do 9:45 hod. / Žatevná ulica 2

Swap na Tyršovom nábreží

Máte každé ráno pocit, že si nemáte čo obliecť i keď máte plné skine? Túžite po niečom novom, ale nechcete zas míňať? Vyskúšajte Swap oblečenia, na ktorom si môžete oživiť svoj šatník. Prineste kúsky, ktoré už nenosíte a na oplátku si odneste neobmedzené množstvo oblečenia, ktoré sa vám zapáči. Priniesť môžete 10 kúskov.

sobota / 10:00 – 18:00 / Tyršovo nábrežie

Turecký deň

Veľvyslanectvo Tureckej republiky spolu s BKIS Vás pozývajú zahliadnuť turecké kultúrne bohatstvo zapísané do Zoznamu nehmotného kultúrneho dedičstva UNESCO a vychutnať si letnú noc s tureckou hudbou v centre Bratislavy.

Program nájdete TU.

sobota / 19:00 hod. / Hlavné námestie

Broomtislava – metlobalový turnaj

Možno ste už o metlobale počuli, možno ste sa stretli iba s verziou hry z kníh o Harrym Potterovi. Metlobal ako šport vychádza priamo z jeho fiktívnej predlohy, v realite samozrejme nelietame na metlách. Metlobal kombinuje prvky vybíjanej, hádzanej a rugby a je to jediný šport na svete, ktorý je zmiešaný a kontaktný zároveň. Nenechajte si ujsť toto jedinečné podujatie.

Turnaja sa zúčastní 8 tímov s hráčmi z celej Európy – z Českej republiky, Rakúska, Veľkej Británie, Nemecka, Holandska, Belgicka, Poľska a Slovenska spolu s individuálnymi hráčmi z ďalších krajín.

sobota – nedeľa / Mladá Garda, Račianska 103

zdroj: Citylife.sk

Kam v Bratislave zadarmo
12
Galéria
Zdroj: Bratislava.dnes24.sk/TASR

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM