Správy

Americká ambasáda by mala za pozemky na Hviezdoslavovom námestí platiť

Navrhuje to Mestská rada. Návrh však musí prejsť cez poslancov mestského zastupiteľstva.

Ilustračný obrázok k článku Americká ambasáda by mala za pozemky na Hviezdoslavovom námestí platiť
Zdroj: Dnes24.sk

Mestská rada hl. mesta Bratislavy na svojom zasadnutí navrhla, aby americká ambasáda za pozemky, na ktorých sídli na Hviezdoslavovom námestí, odteraz mestu platila. Tento návrh bude predložený na schválenie mestskému zastupiteľstvu.

Na programe rokovania Mestskej rady bol aj návrh na schválenie ďalšieho predĺženia doby nájmu pozemkov na Hviezdoslavovom námestí, o ktoré požiadala americká ambasáda.

Mestská rada prichádza s riešením, aby ambasáda za pozemky platila hlavnému mestu 1 euro za meter štvorcový na deň.

Doteraz ambasáda platila jedno euro za celý pozemok.

Podľa poslanca mesta Martina Borguľu znamená tento návrh nepochopenie a zastieranie skutočného problému so zotrvaním ambasády na Hviezdoslavovom námestí. „Som zásadne proti tomuto návrhu. Problémom predsa nie je to, že ambasáda za pozemky na námestí neplatí, ale to, že sídli uprostred najkrajšieho námestia v hlavnom meste, že je ohradená trojmetrovým plotom, ktorý špatí námestie a v historickom centre mesta jednoducho nemá čo robiť,“ povedal Martin Borguľa.

Čítajte viac: "Bratislavčania v tom majú jasno. Americká ambasáda by mala zmeniť miesto ":http://bratislava.dnes24.sk/…iesto-241341

Ak by bol mestským zastupiteľstvom uvedený návrh prijatý, mesto by ročne získalo 450-tisíc eur, čo je podľa Martina Borguľu pre americkú ambasádu zanedbateľná suma.

„Žiadne financie nemajú takú hodnotu, ako má verejný priestor a historické námestie, ktoré má slúžiť obyvateľom mesta, jeho návštevníkom a turistom,“ uzavrel poslanec Martin Borguľa.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM