Rôzne Správy

Aký bude osud bývalej nemocnice na Patrónke? O areál sa uchádzajú tri firmy

V areáli možno vznikne centrum informačných technológií. Je to vízia jednej z troch firiem, ktoré sa o priestory zaujímajú. Ponuky vyhodnotia o 14 dní.

Ilustračný obrázok k článku Aký bude osud bývalej nemocnice na Patrónke? O areál sa uchádzajú tri firmy
3
Galéria
Zdroj: TASR

Areál bývalej Vojenskej nemocnice na bratislavskej Patrónke chcú kúpiť traja záujemcovia. Obálky sa v rámci tretieho kola súťaže otvárali v pondelok 9. januára. Do prvého sa nikto neprihlásil, druhé kolo zrušili.

V hre sú tri firmy

„Ponuku predložili tri firmy, všetky tri ponuky splnili kritériá. Lehota na vyhodnotenie ponúk je 14 kalendárnych dní,“ povedal riaditeľ Nemocnice sv. Michala Marian Križko.

O areál má naďalej záujem firma Eset, ktorá tam chce vybudovať centrum informačných technológií. Jej PR manažér Branislav Ondrášik potvrdil predloženie ponuky aj v treťom kole. Medzi záujemcami bola aj firma Forest Hill Company, ktorej konateľom je podnikateľ František Hodorovský.

Po tom, čo sa Nemocnica sv. Michala predvlani presťahovala do nových priestorov v centre mesta, sa už v pôvodnom areáli zdravotná starostlivosť neposkytuje. Parkovacie plochy sú v dočasnom prenájme, aby sa do odpredaja areálu aspoň čiastočne znížili náklady potrebné na jeho udržiavanie a stráženie.

Vojenská nemocnica Bratislava
3
Galéria
Zdroj: archív TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM