Rôzne

AKO VYZERÁ DEŇ sprievodkyne: Keď sú spokojní ľudia okolo mňa, som spokojná aj ja

Šikovná sprievodkyňa Nika nám prezradila nielen to, ako vyzerá jej pracovný deň ale aj to, čo klientov počas prehliadok nášho mesta zaujíma najviac.

Ilustračný obrázok k článku AKO VYZERÁ DEŇ sprievodkyne: Keď sú spokojní ľudia okolo mňa, som spokojná aj ja
6
Galéria
Zdroj: Tripito

Nikola Rapčová je sprievodkyňa a majiteľka cestovnej kancelárie Tripito.eu, o ktorej ste sa čo-to mohli dočítať v našom článku o akcii Gadžo v meste. Svoju prácu miluje a nemenila by za nič na svete. Poctivá práca a nasadenie jej pravidelne prinášajú ovocie v podobe spokojných klientov.

Prezident nie je turistická atrakcia

Práca s ľuďmi býva náročná, človek pri nej ale zažíva aj veľa úsmevných momentov, ktoré rozhodne stoja za rozprávanie. „Raz nás kontaktovala jedna pani, ktorá s nami chcela vycestovať do Moskvy a chcela nás uprosiť, aby sme pre jej manžela vybavili audienciu u Putina. „Alebo aspoň tak, aby sa s ním náhodou stretol,“ povedala. Snažili sme sa jej vysvetliť, že prezident Ruska nie je turistická atrakcia, a že tam až naše kontakty nesiahajú. Bola sklamaná a zájazd si neobjednala,“ spomína s úsmevom Nika.

Turisti perlia aj pri téme historickej minulosti našej krajiny: „Počas sprevádzania, po asi hodine vysvetľovania, čo sa dialo na našom území počas Rakúsko-Uhorska a za dvoch svetových vojen, sa ma turistka z Ameriky opýtala: A vy ste sa vlastne prečo oddelili od Rakúsko-Uhorska?“

Nika nám prezradila aj to, čo klientov počas prehliadok nášho mesta zaujíma najviac. Najčastejšie sú to otázky ako: prečo sa Slovensko oddelilo od Česka, aké to bolo žiť počas komunizmu, ale aj, samozrejme, čo okrem centra ešte môžu v Bratislave vidieť a čo zjesť.

V plnom nasadení

Práca sprievodkyne a majiteľky cestovnej kancelárie v jednom ale nie je prechádzka ružovou záhradou, ako by sa mohlo zdať. Šikovná sprievodkyňa Nika si ju ale užíva naplno. „Cestovanie mi bolo vždy blízke a chcela som sa o svoje zážitky podeliť aj s ostatnými, zebezpečiť im to, čo som v danej krajine prežila ja. Keď sú spokojní ľudia okolo mňa, som spokojná aj ja. Takisto ľúbim mesto, v ktorom žijem, a preto sa ho prácou sprievodkyne snažím propagovať,“ dodala Nika.

Ak by ste si ale mysleli, že riadenie cestovnej kancelárie sa dá zvládnuť ľavou zadnou, mýlite sa. Práca majiteľky cestovnej kancelárie zahŕňa všetko. Od manažérky, obchodníčky, účtovníčky, skladníčky, baličky darčekov, infolinky až po cestovateľku a sprievodkyňu. „Je to veľká zodpovednosť. Niektorí moji priatelia si myslia, že je to skvelý džob. Áno, samozrejme, je, ale funguje to trocha inak ako si predstavujú. Možno si niektorí myslia, že len vysedávame na nejakých drahých večeriach s obchodnými partnermi, zarábame veľké peniaze, stále cestujeme a cestovku s kolegyňou manažujeme z pláže s vyloženými nohami a s drinkom v ruke,“ hovorí s úsmevom Nika.

„V tejto brandži ste ale zodpovedný za každý jeden krok. Musíte zostaviť celý zájazd tak, aby všetko klapalo a robilo sa načas, aby ľudia odleteli, prileteli, mali správne doklady a v neposlednom rade sa vrátili s príjemnými pocitmi a s chuťou vycestovať s vami znova. Sviatok – nesviatok, musíte byť k dispozícii, a to aj o tretej ráno či cez víkendy,“ opisuje svoje nasadenie.

Netradičné zážitky

Tripito.eu je cestovná kancelária, ktorá chce ponúkať klientom nové netradičné zážitky a kvalitu služieb. „Chceme, aby naša cestovná kancelária rástla, otvárala obzory cestujúcim a aj nám. Každá nová destinácia je úspech. Niekedy s kolegyňou Betty žartujeme, že Tripito.eu bude korporácia (smiech), ale skôr si chceme zachovať osobný prístup. A kam by sme to chceli dopracovať? Uvidíme, čo sa ešte na pracovnej ceste ponúkne, ale hlavne by sme chceli všeobecnú spokojnosť, našu aj klientov," dodala Nika.

Ak by ste chceli vidieť ako Nika sprevádza, môžete prísť na prehliadku hlavného mesta Gadžo v meste, ktorá je určená špeciálne pre ľudí, ktorí v ňom žijú. Podrobnosti o akcii nájdete TU.

Cestovná kancelária Tripito.eu okrem exkurzií po Bratislave ponúka aj zájazdy do Gruzínska, Ruska, Arménska, Azerbajdžanu a iných exotických krajín.

Tripito.eu v uliciach Bratislavy
6
Galéria
Zdroj: Tripito
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM